Marino Vanhoenacker wint Ironman in Zell Am See-Kaprun

Vanhoenacker fietste zich naar de kop en kwam tijdens het lopen niet in de problemen. © ACR
Redactie KW

In het Oostenrijkse Zell am See-Kaprun heeft Marino Vanhoenacker net als in 2014 de Ironman 70.3 op de halve afstand gewonnen.

De triatleet uit Jabbeke kwam als vijfde uit het water, schoof tijdens het fietsen naar voor en nam na 34 km de koppositie over. Hij stond die leidersplaats niet meer af en kwam tijdens het lopen niet meer in moeilijkheden. Bink won in 4:06’05”. De Brit Stuart Hayes werd op iets meer dan vijf minuten van Vanhoenacker tweede, de Duitser Markus Thomschke werd derde. Vanhoenacker, 40 jaar ondertussen, maakte van zijn aanwezigheid gebruik om er samen met het gezin de streek de verkennen. Hij is nog steeds gedreven binnen zijn sport. Wekelijks traint hij voluit. In voorbereiding van de wedstrijd in Oostenrijk was dit op zeven dagen tijd ongeveer 25 km zwemmen, 900 km fietsen en 60 km lopen.

Vanhoenacker neemt niet meer deel aan Hawaï. Hij heeft een ander doel voor ogen: in de werelddelen waar hij dat nog niet deed, een Ironman winnen. Op 25 september gaat hij in Chattanooga, Tennessee in de Verenigde Staten alvast op zoek naar nummer 15.

De Waalse Alexandra Tondeur, getraind door Bruggeling Luc Van Lierde, werd in Oostenrijk vierde bij de dames in 4:41’20”.

In het Franse Vichy had een Iron Man op de volledige afstand plaats, Hannes Cool (Izegemse Triatlon Club) werd er zevende in 8:27’54”. Onze landgenoot Tim Brydenbach stond als tweede op het podium.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier