Marino Vanhoenacker tweede in Ironman Taiwan

Redactie KW

De triatleet uit Jabbeke moet de Amerikaan Kevin Collington laten voorgaan.

Marino ‘Bink’ Vanhoenacker (Pewag Racing Team) kwam na 3,8 km zwemmen als vierde uit het water op Shi Li Beach (Penghu) in 53’56”, of op ruim drie minuten van de Amerikaan Kevin Collington. Ook de Hongaar Balazs Csoke en de Sloveen Jaroslav Kovacic begonnen eerder dan Bink aan de fietsproef, met een hoogte tot 1.267 meter en een passage op de bekende Penghu Great Bridge.

Derde positie

Halfweg de 180 km was Vanhoenacker een rij opgeschoven in derde positie op ongeveer vijf minuten van Collington. Een voorsprong die groter werd tot zeven minuten.

In de afsluitende marathon zette Vanhoenacker de achtervolging in en liep hij voorbij Kovacic. Collington moest Bink echter laten gaan. De Amerikaan finishte in 8:34’39” voor de West-Vlaming (8:46’40”) en Simon Cochrane uit Nieuw-Zeeland (9:09’46”).

Breuk in borstbeen

Vanhoenacker, al meer dan de helft van zijn 41 jaar met triatlon bezig, zag zijn voorbereiding op dit seizoen wat verstoord omwille van een breuk in zijn borstbeen. In augustus won hij de IM Mont-Tremblant in Canada, zijn zestiende Ironman. Nu werd hij dus knap tweede.

Michael Van Cleven, een ploeggenoot van Vanhoenacker, vertoeft momenteel al meer dan een week in Kentucky in de Verenigde Staten. De Bruggeling is er in voorbereiding van de Ironman in Louisville op 15 oktober. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier