Marathonloper Koen Naert blijft dan toch langer profatleet

© BELGA
Redactie KW

Koen Naert zou na de Olympische Spelen normaal opnieuw aan de slag gaan in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek, maar wil nu toch zijn carrière als prof verderzetten.

Op de olympische marathon in Rio werd Koen Naert (27) knap 22ste. De geboren Roeselarenaar, die sinds begin dit jaar in Moerbrugge woont, herstelde echter opvallend vlot. Vorig weekend werd hij al derde op de sterk bezette halve marathon van Birmingham en op 30 oktober hoopt hij een scherpe tijd neer te zetten op de marathon van Frankfurt.

Als topsporter bij Defensie?

“Het feit dat ik zo snel kon herstellen van Rio en nu al opnieuw in goede vorm ben, komt zeker door het feit dat ik momenteel profatleet ben”, vertelt Koen deze week in Brugsch Handelsblad. “Voor Rio nam ik een halfjaar verlof zonder wedde en dat heb ik nu met een halfjaar verlengd. Ik zou echter heel graag als topsporter bij Defensie aan de slag gaan. Na mijn 22ste plaats in Rio, als zevende Europeaan, beschik ik daarvoor over heel goede papieren. In dat geval kan ik op veel langere termijn als profatleet werken. Tot in Tokio 2020 en zelfs langer, dat kan een groot verschil maken. Ideaal gezien zou ik gestationeerd kunnen worden in de medische component in Neder-Over-Heembeek. Daar werkte ik eerder al in het brandwondencentrum en dat heb ik altijd heel graag gedaan, die skills wil ik niet verloren laten gaan.”

(AD)

Het volledige interview met Koen Naert vind je in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad, van vrijdag 21 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier