Manolito Verhaeghe rijdt TBR Rallysprint met nieuwe wagen

Manolito Verhaeghe en copiloot Mathieu Dekorte willen de nieuwe wagen testen in de Rallysprint in Oekene. (Foto Jos)
Redactie KW

Manolito Verhaeghe (30) debuteert komend weekend in de TBR Rallysprint in Oekene met zijn nieuwe rallywagen. Na acht seizoenen met een BMW 325i E36 viel de keuze van de Houthulstenaar op een BMW 1-serie.

Manolito Verhaeghe was acht seizoenen trouw aan zijn BMW 325i E36, een betrouwbare wagen waarmee hij ooit zijn debuut maakte. Hij trok daarmee vooral de kaart van het spektakel, maar verloor ook het klassement nooit helemaal uit het oog. “We voelden dat het stilaan tijd was voor iets anders”, vertelt de 30-jarige piloot. “In onze klasse H, de categorie voor wagens tot 2.500cc, werd het steeds moeilijker om mee te kunnen met de toppers. De keuze viel op een BMW 1-reeks die vrij standaard gebleven is. De motor hebben we overgebouwd uit onze vorige wagen, maar de andere onderdelen zijn nieuw en vooral een stuk beter. Dankzij onder andere recentere remmen en een betere ophanging zou de BMW 1-serie toch een stuk performanter moeten zijn. Later kunnen we de wagen nog altijd uitrusten met een snellere motor mocht het budget dat toelaten.”

ultieme testsessie

De Houthulstenaar bouwde zijn wagen de afgelopen maanden eigenhandig op. “Ik kreeg hiervoor steun van verschillende mensen, maar ik moet vooral Kevin Vandenbussche, zelf actief als piloot, bedanken voor zijn raad en assistentie. Het was de bedoeling om de wagen klaar te krijgen tegen de Rally van Staden half augustus. Uiteindelijk is het iets sneller gelukt en kunnen we komend weekend de TBR Rallysprint in Oekene rijden als ultieme testsessie. Het zal uiteraard nog wat zoeken worden in het begin. Het is de bedoeling om gaandeweg vertrouwen op te doen en na verloop van tijd dichter te kunnen eindigen in onze klasse.”

“Het werd tijd voor iets anders, want in de klasse H werd het steeds moeilijker om de toppers te volgen”

Verhaeghe heeft dit seizoen drie wedstrijden op zijn programma staan en doet daarbij beroep op twee verschillende copiloten. “In de TBR Rallysprint rijd ik samen met mijn vertrouwde copiloot Mathieu Dekorte. In thuisrally Staden word ik opnieuw genavigeerd door mijn echtgenote Gwendoline Verhoest, die ondertussen ook al enige ervaring opdeed in het rechterzitje. Daarna rijd ik nog de Omloop van Vlaanderen met Mathieu. Of we daar kiezen voor de nationale rally of het criteriumgedeelte zal vooral afhangen van het verloop van de eerste twee wedstrijden”, besluit Manolito Verhaeghe. (JDH)