Man uit Geluwe fietst Milaan-San Remo niet, maar lóópt die wel: 286 kilometer!

Redactie KW

Dit weekend staat de allereerste editie van Milaan-San Remo voor ultralopers geprogrammeerd. Ludo Depoortere (55) uit Geluwe gaat de onwaarschijnlijke uitdaging aan om de 286 kilometer afstand al lopend te overbruggen.

Vorige zondag hadden veel wielerliefhebbers allicht de neiging om weg te zappen tijdens de live-uitzending van een oersaaie Primavera. Maar in Geluwe zat Ludo Depoortere aan het scherm gekluisterd. “Ik wilde nog eens goed bekijken wat ik dit weekend allemaal op mijn bord krijg. Het parcours is zeker niet onoverkomelijk, maar die afstand… Het is nog veertig kilometer langer lopen dan de Spartathlon…”

De Spartathlon is een loopwedstrijd over 246 kilometer in Griekenland. De start is aan de Acropolis in Athene en de streep ligt aan het standbeeld van Koning Leonidas in Sparta. De tijdslimiet van deze ultraloop is 36 uur. Ludo moest in 2011 heel diep gaan om die loodzware opdracht tot een goed einde te brengen.

Zaterdag moeten de deelnemers Milaan-San Remo in 42 uur zien af te werken. Ludo krijgt het gezelschap van zijn dorpsgenoot Kristof Claeys en Dirk Bailliere uit Lochristi. Die zullen hem bevoorraden en na 100 kilometer zullen ze beurtelings nu en dan meelopen. Ludo is de enige Belg aan de start.

(GO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie