Maldegem-Kleit viert jubileumeditie crossduatlon

© GD
Redactie KW

Voor de twintigste maal werd op Maldegem-Kleit de jaarlijkse duatlon met mountainbikes gereden en gelopen door bos en wei. Het maximale aantal deelnemers stond reeds weken op voorhand vast en geldt als een zeer geliefde wedstrijd onder de deelnemers.

Dit jaar vierden ze het jubileum met een voorafgaandelijke individuele tijdrit in de voormiddag over 6.500 meter. In de namiddag kwam de echte duatlon aan bod en die stond open voor zowel individuen en per koppel. Het werd een wedstrijd waarbij eerst 3.700 meter gelopen moest worden, gevolgd door een mountainbiketocht van 22 kilometer. Afgesloten werd er met nogmaals 1.500 m voor de enkelingen terwijl de duo’s 2.900 meter voorgeschoteld kregen.

De overwinning in de tijdrit ging naar Bryan Ryelandt uit Knokke-Heist in 14 min 58 sec, vijf seconden later gevolgd door Hans Ardeel uit Waterland-Oudem. Een half minuutje later pakte Kim Devroye uit Wingene de derde plaats. In totaal deden 16 atleten mee aan de tijdrit.

We zien de winnaar Sam Willems uit Oostrozebeke.
We zien de winnaar Sam Willems uit Oostrozebeke.© GD

De afsluitende duatlon, met 62 inschrijvingen werd bij de individuelen gewonnen door Sam Willems uit Oostrozebeke, zilver was voor Bert De Waele uit dezelfde gemeente. Brons was uiteindelijk voor Dirk Buellens uit Herent. De zegebloemen bij de duo’s gingen naar Nico Cornelis (Aalter) en Bétise Van Haecke (Kleit) die zich de sterksten toonden van de 63 deelnemers..

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier