Maarten Lestabel uit Bredene voorlopig op kop in Oostends Loopcriterium

Redactie KW

Op woensdag 10 september wordt op de wijk Mariakerke in Oostende, de 13de wedstrijd van het Oostends Loopcriterium 2013, Rond De Nieuwe Koerswijk georganiseerd.


Start en aankomst bevinden zich in de Pycke de ten Aerdelaan, ter hoogte van Veiling der Kust, waar je ook terecht kunt voor inschrijving, kleedkamers, douches en prijsuitdeling achteraf. Om 19 uur wordt de start gegeven van de jeugdloop van 1,3 km. Er zijn trofeeën per leeftijdscategorie. Om 19.30 uur start de prestatieloop over 9km. Start-to-runners kunnen kiezen tussen één of twee ronden. De dames en heren-5 lopen twee ronden, de heren 1-4 lopen drie ronden. Er zijn extra prijzen per categorie, dames/heren.

Vorig jaar werd de wedstrijd gewonnen door Heidi Hertveldt (dames) en Davy Stieperaere (heren). In de individuele tussenstand staat Bredenaar Maarten Lestabel verrassend aan de leiding met 2.408 punten. Hij heeft 14 punten voorsprong op Johan Deramoudt (Lombardsijde). Derde is Gunther Laenens (Bredene) en vierde Gino Puystjens (Lombardsijde). Bij de dames/heren 5 leidt Fabienne Strubbe (Oudenburg) voor Willy Lefevere en Heidi Hertveldt.

(FRO)