Luc Carron begeleidt atleten met Top Coaching Tielt

Op de foto staan v.l.n.r: Luc Carron, Elie Hoet, Lien Duthoit en Charline Vanneste.(Foto WD) © Luc Carron met enkele van zijn atleten: Elie Hoet, Lien Duthoit en Charline Vanneste.(Foto WD)
Redactie KW

Top Coaching Tielt, kortweg TCT. Met dit ‘bedrijf’ begeleidt Luc Carron heel wat atleten die in verschillende sporten actief zijn. Zelf sporten doet hij sporadisch, maar wekelijks gaat hij naar wedstrijden die zijn sporters betwisten.

“Na een blessure aan de enkel waardoor ik langere tijd niet heb kunnen sporten, ben ik aan de Vlaamse trainersschool in Gent lessen beginnen volgen”, opent Luc Carron. “Vroeger deed ik aan wielrennen, lopen en duatlon. Ondertussen had ik al de diploma’s van initiator, instructeur B, trainer B specialisatie wielrennen en als laatste trainer A algemeen behaald. Elk jaar neem ik aan een tweetal bijscholingen deel.

Coachbox

Het zijn niet enkel competitieatleten die ik coach, ik heb ook enkele recreanten. De loopgroep bestaat uit Charline Vanneste, Carline Deseyn, Melissa Nobus, Tineke Cherlet, Lien Duthoit, Layla Vancompernolle, Karen Neyrinck, Elie Hoet, Miguel Bethuyne, Mario Boldens, Steven Quintyn en Stefaan Ver Eecke. De wielrenners, duatleten en triatleten zijn Bruce Deboot, Fabrizio Dekoning, Sam Lepoutre, Mats Vanluchene, Frederik Vandendriessche, Nico Cornelis, Michael Vannieuwenhuyze, Kenneth Vandaele, Kristof Colpaert, Tjorven Cleenewerck en Stefaan Lammertijn.

“Door de goede sfeer zijn de resultaten van iedereen sterk gestegen”

Iedere atleet krijgt wekelijks via coachbox een schema doorgestuurd“, gaat Luc Carron verder. “Dit schema wordt opgesteld aan de hand van inspanningstesten die afgelegd worden bij dokter Luk Buyse uit Lauwe, ook topsportdokter aan de VUB. Aan de hand van de doorgegeven tijd die de atleten tijdens de week hebben, maak ik een schema op. Ieder schema is aangepast aan elke atleet. Iedere dinsdagavond geef ik ook intervaltraining op de piste in Tielt.”

“Door een heel goede groepssfeer zijn de resultaten van iedereen sterk gestegen. De atleten stuwen mekaar naar een hoger niveau. Wedstrijden en trainingen worden via hartslagmeter doorgestuurd en geanalyseerd en aan de hand daarvan wordt het volgende weekschema indien nodig aangepast. Ik probeer ook ieder weekend wel ergens een wedstrijd van een atleet bij te wonen.”

Drie dochtertjes

“Dat ons team zich met aangepaste kledij als team kan profileren, hebben we aan enkele sponsors te danken. Ook de atleten wil ik bedanken voor hun vertrouwen, door elkaar te steunen en elkaar op training steeds beter te maken. Mijn eigen prestaties op sportief gebied staan nu door tijdsgebrek op een heel laag pitje. Mijn vrije tijd gaat nu naar mijn drie dochtertjes Luka, Lisa en Luna en naar de begeleiding van de atleten uiteraard.”

(WD)