Louise Wittouck speelt in eerste nationale met de dames van TC Kortemark

De vier dames van TC Kortemaerk die in eerste nationale spelen: v.l.n.r. Lieselot Rommelaere, Leontien De Keukelaere, Emilia Dejonckheere en Louise Wittouck. © Foto Kurt
Redactie KW

Het interclubtornooi bij TC Kortemark werd voor de vier dames uit eerste nationale een succes. Ze scoorden zowel in het enkel- als dubbelspel tegen TC Tennisdel uit Genk en bewijzen daarmee nog maar eens te meer dat ze er ook als team kunnen staan.

“De dames van Tennisclub Tennisdel uit Genk waren waardige tegenstanders. Emilia Dejonckheere en ik wonnen het dubbelspel, terwijl Leontien De Keukelaere en Lieselot Rommelaere hun dubbelspel nipt verloren in drie sets”, blikt Louise Wittouck uit Ardooie tevreden terug. “Tijdens het enkelspel speelde ik tegen Megan Bertrands, die collegetennis doet. Dat wat wil zeggen dat ze studeert en tennist in Amerika. Ik won het spel, net zoals Lieselot Rommelaere. Emilia en Leontien speelden een goeie wedstrijd, maar konden hun winst niet verzilveren.”

“Momenteel spelen we dus in eerste nationale, de allerhoogste reeks in België. Ik volg het zesde middelbaar in Ardooie en zolang het mogelijk is, wil ik blijven tennissen. Binnenkort doe ik mee aan het ingangsexamen geneeskunde, dus ik zal mijn trainingen wat moeten aanpassen”, aldus nog Louise Wittouck, die al vier jaar bij TC Kortemark speelt. “Voordien trainde ik in Meulebeke. Ik amuseer me hier wel en met mijn twee Portugese trainers klikt het heel goed. Per week train ik hier een achttal uur, maar soms beslist schoolwerk daar anders over. Interclubtornooien zijn altijd leuk, want je staat als een echt team op het veld. Tijdens het laatste weekend van mei speel ik nog een interclubtornooi in Frankrijk en een vijfsterrentornooi in Izegem.” (JDK)