Louise Daenekindt roeit naar brons op Coupe de la Jeunesse

Louise Daenekindt pakte brons in het Poolse Poznan. © ACRS

De Coupe de la Jeunesse is een internationaal roeitornooi voor junioren georganiseerd door twaalf landen onderling of het officieuze Europees kampioenschap. Dit omdat de overkoepelende organisatie, de FISA, niet deelneemt aan de organisatie en niet alle Europese landen meedoen. Het gebeuren heeft dit jaar plaats in het Poolse Poznan.

Louise Daenekindt van de Koninklijke Roeivereniging Brugge nam plaats in een boot met Gwenaël De Leenheer (Gentse Roei- en Sportvereniging). Ze behaalden de tweede plaats in hun heat op 7,28 seconden van de winnaar Groot-Britannië. In de A- finale roeide het duo knap naar een derde plaats in 7:40.78, na opnieuw Groot- Britannië en Italië. De Belgische meisjes waren overigens zeer verrast dat ze derde waren, want ze dachten dat ze zich met een vierde plaats moesten tevreden stellen. Het verschil met Spanje als vierde was namelijk ook zeer nipt (7:40.85).

In Poznan waren nog meer provinciegenoten actief: Vladislav Goloivanenko (KRNS Oostende) werd in JM2x, samen met Gentenaar Arnaud Defraigne derde in de B -finale. Tristan Vandenbussche (BTR) uit Brugge werd in JM4x vijfde in de A- finale en Luca Colpaert (KRNSO) in JW2x tweede in de B- finale.

Zondag was Louise Daenekindt met Gwenaël De Leenheer opnieuw goed voor brons. De boot van Tristan Vandenbussche behaalde eveneens een derde plaats. Vladislov Goloivanenko werd derde in de B- finale. Ook op de tweede plaats eindigde zijn boot als negende algemeen. Volgend jaar komt de Coupe de la Jeunesse naar ons land in Hazewinkel.