Louise Carton, Veerle Dejaeghere, Koen Naert en Steven Casteele naar EK veldlopen

© BELGA
Redactie KW

De Koninklijke Belgische Atletiekliga heeft maandag een selectie van vijftien atleten, elf mannen en vier vrouwen, bekendgemaakt voor het Europees kampioenschap veldlopen, dat zondag 13 december op de hippodroom in het Franse Toulon-Hyères plaatsvindt.

Bij de senioren verdedigen Thomas De Bock, Dries Basemans, Yannick Michiels en Koen Naert en Veerle Dejaeghere de Belgische kleuren. Opvallende afwezige is Almensh Belete, in 2012 en vorig jaar vierde op het EK. De 26-jarige Belete kampte met een virus en kende een slecht zomerseizoen. Na een lange competitiestop hoopte ze zondag toch nog een selectie af te kunnen dwingen in de CrossCup in Roeselare. Ze werd er vierde, op tien seconden van Veerle Dejaegheren, die als derde finishte, net na de Zweedse Sarah Lahti.

De zege in Roeselare was voor Louise Carton. Zij is er wel bij in Toulon-Hyères, maar loopt het EK voor beloften (-23). In die categorie werd de 21-jarige Oostendse vorig jaar al zevende. Carton en belofte Isaac Kameli, in 2013 goed voor zilver bij de junioren, zorgen voor de grootste Belgische medaillehoop.

Selectie:

Mannen:

Senioren: Thomas De Bock (OEH), Dries Basemans (DCLA), Yannick Michiels (VMOL), Koen Naert (RESC)

Beloften: Isaac Kimeli (OEH), Steven Casteele (KKS)

Junioren: Simon Debognies (OEH), Dieter Kersten (ADD), Sebbe Francken (OLSE), Jennen Mortier (RCG), Dorian Boulvin (CABW)

Vrouwen: Veerle Dejaeghere (AVR)

Beloften: Louise Carton (ACME)

Junioren: Lisa Rooms (OEH), Vanessa Scaunet (OEH)

.