Louise Carton tweede in CrossCup Brussel

© BELGA
Redactie KW

Louise Carton maakte in het weekend wat goed. De 22-jarige Oostendse kine-studente, die een week eerder geveld door krampen pas 69ste werd bij het EK-cross, kreeg zaterdag in het Brusselse Vorst bij de verkiezing van de sportman en de sportvrouw van het jaar de trofee van beste Belgische belofte. Zondag kwam ze in het nabijgelegen Park van Laken als 2de van de Brusselse Crosscup aan.

Enkel Ardooise Veerle Dejaeghere, die in 2007 deze internationale veldloop won, deed als enige Belgische ooit beter.

Louise Carton tweede in CrossCup Brussel
© BELGA

Louise duldde na 6.000 m Fionnuala Mc Cormick, die 4de werd bij het EK-cross, 16″ voor zich en verwees Britse Laura Weightman, in 2014 3de bij het EK 1.500 m, en Nederlandse Maureen Koster, in 2015 3de bij het EK-indoor 3.000 m, naar de dichtste ereplaatsen.

Zij sluit het jaar af op 26 december met de Kerstcross in Rieme. Diksmuidse Hanna Vandenbussche kwam 46″ later als 11de en 3de landgenote aan.

Louise Carton tweede in CrossCup Brussel
© BELGA

Koen Naert begon in Brussel zijn veldloopseizoen met een 7de plaats bij de mannenveldloop van 9000 m. Hij gaf als 6de landgenoot 44″ toe aan Europees beloftekampioen en winnaar Isaac Kimeli en loopt eveneens in Ertvelde.

(HVB – foto’s Belga)