Louise Carton start meteen weer met winst

Een rijkgevuld podium, met heel wat West-Vlaamse vertegenwoordigers. © HV
Redactie KW

Meetjesland won voor de 2de keer op rij de CC Relays. Slotloopster Louise Carton hoefde anders dan vorig jaar zelfs niets goed te maken.

Zenobie Vangansbeke, in 2014 1ste van het BK korte cross, bouwde bij haar aflossingsbeurt van 1500 m een voorsprong van 7″ op. Louise zat meteen in een zetel en spaarde zich voor een snelle slotronde bij de afsluitende 3000 m. Niet zij, maar 1500 m kampioene Sofie Van Accom liep dan ook het snelst op de laatste afstand. Het verschil bedroeg wel amper 1″. Lien Goossens, Veerle Dejaeghere en Hanna Vandenbussche van AV Roeselare verbeterden zich als 3de met één plaats tegenover vorig jaar. Veerle stond daarmee voor de 11de keer op 12 edities op het podium van deze aflossingswedstrijd met 2912 lopers. Geen Julie Van De Velde in Gent. De 23-jarige Aartrijkse, die 3de werd bij het BK-cross, besloot deze maand om naar het wielrennen over te stappen.

De gebroeders Tom, Mathijs en Steven Casteele van Kortrijk Sport zorgden bij de mannen voor het betere West-Vlaamse resultaat. Zij eindigden na een 8ste plaats vorig jaar als 9de weer in de top tien. Winst was er voor de cadetten Arthur Covemaeker, Emile Schoemans en Kevin Van Loo van Olympic Brugge en de scholieren Lore Goossens, Estelle Temmerman en Lynn Dekeyser van AV Roeselare. Steven Vanderiviere, Bruno Van Acker en Henk Vandermeersch bezorgden AV Roeselare tevens zilver bij de masters mannen. FLAC haalde dankzij de cadetten Simon Versavel, Aaron Nuytten en Stan Vanhoucke brons.

(HVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier