Louise Carton op haar best in Roeselare

Louise Carton op het hoogste trapje van het podium met naast haar (l) Acunta Bobocel en (r) Sofie Van Accom. © BELGA
Redactie KW

Louise Carton lijkt klaar voor het EK cross over twee weken in het Italiaanse Chia.

De 22-jarige Oostendse kinestudente loste bij de CrossCup in Roeselare na 4 van de 6 km Acunta Bobocel, die in 2007 in Roeselare won en vorig jaar 5de werd bij het EK cross in het Franse Hyères. Zij sloot af met 20″ voorsprong op de 29-jarige Roemeense steeplespecialiste en had het over een supergevoel. Louise benadrukte nogmaals dat zij haar Europese beloftetitel niet verdedigt, maar voor het eerst het EK cross bij de seniores loopt.

Hanna Vandenbussche begon de slotronde met een tiental meter voorsprong op Sofie Van Accom. Haar poging om even goed te doen als trainster Veerle Dejaeghere, die vorig jaar 3de werd in Roeselare, lukte net niet: de 29-jarige geboren en getogen Diksmuidse viel net naast het podium. Sofie, vorig jaar met 4’07″30 over 1500 m tweede Belgische ooit, bleek op het einde te snel.

Geen sant in eigen land voor de West-Vlaamse mannen. Steven Casteele werd 7de op 1’28” van winnaar Isaac Kimeli. Hij kan naar Chia indien de Belgische bond maandag een belofteploeg naar het EK-cross uitstuurt, want 4de U23. Cadettenzeges waren er voor Winkelse Rune Vansteenkiste en Lombardsijdenaar Tibo Vandenbroucke. Scholiere Amber Nuytten uit Beselare werd 2de. Cadette Emma D’haene en scholier Michiel Vanhuysse, beiden uit Kortrijk, kwamen net als Handzaamse master Frederik Colpaert als 3de aan. 923 lopers haalden de uitslagen. Veel, maar toch 40 minder dan vorig jaar.

(HV – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier