Louise Carton en Michael Bultheel West-Vlaamse atleten van het jaar

© BELGA
Redactie KW

De Vlaamse Atletiekliga, afdeling West-Vlaanderen, bekroonde Louise Carton en Michael Bultheel voor hun seizoen. Ze werden verkozen tot beste West-Vlaamse atleten van het afgelopen seizoen.

Vrijdagavond vond in Schiervelde in Roeselare de hulde plaats van het jeugdatletiekcriterium. Heel wat jonge atleten passeerden er de revue en er was ook speciale aandacht voor de prestaties van Flore Stappers die twee maal goud pakte op het EK voor doven en slechthorenden.

Ook de beste West-Vlaamse atleten werden er weer verkozen. Bij de dames haalde Louise Carton (HCO, 59 punten) het voor die andere veldloopster Veerle Dejaeghere (AVR, 53 punten) en Charlotte Tahon (HAC, 24 punten).

Bij de heren won Michael Bultheel (FLAC, 78 punten) met een straat voorsprong. De hordenloper die ook tot het nationale 4 maal 400 meter-team behoort, liet Jurgen Verbrugghe (HAC, 31 punten) en Jarne Duchateau (OB, 24 punten) een eind achter zich.

Op vrijdag 20 november lees je alles over de de prijsuitreiking van het jeugdatletiekcriterium in alle edities van Krant van West-Vlaanderen.

(WVS)