Louise Carton acteert op hoog niveau in Hannut

© BELGA
Redactie KW

De 22-jarige Louise Carton heeft zich zondagmiddag op haar best getoond. Op de CrossCup in Hannut eindigde ze knap als tweede.

De Oostendse atlete beet meteen de spits af. Na een goede wedstrijd moest ze de Ethiopische Birthukan Adamu laten voorgaan. De 4 jaar oudere Adamu verwees Carton net als vorig jaar naar de 2de plaats. Al kon dat de pret bij Louise niet bederven. Zij kent eindelijke de oorzaak van haar wisselvallige prestaties in 2016. Een maagzweer speelde haar parten. En die blijkt nu grotendeels achter de rug te zijn. Carton blijft na 5 van de 8 wedstrijden de CrossCup met het maximum van de punten aanvoeren.

Examens voorbij

“Ik ben tevreden met mijn prestatie in Hannuit”, opende Carton. “Ik heb me helemaal gegeven, maar kon de laatste versnelling van Adamu niet meer beantwoorden. Ik heb me heel ontspannen voorbereid op deze manche. Stress helpt je toch niet. Ik neem nu medicatie en vandaag voelde ik al verbetering. Ik hoop dat we de oplossing hebben gevonden.”

Louise Carton werkte tussendoor nog examens af voor haar opleiding kinesitherapie en komt dan ook uit een vermoeiende periode. “Dat klopt, maar sinds vrijdag zijn die examens voorbij. Ik kan me nu dus opnieuw helemaal op de atletiek storten. Ik ben er dan ook zeker van dat ik de komende weken mijn beste niveau zal terugvinden.”

Limburgse Imana Truyers, die een week eerder in het Nederlandse Kerkrade Veerle Dejaeghere naar de 2de plaats verwees, gaf na 6000 m als 5de en 2de Belgische 45″ toe. Mathijs Casteele kwam bij de mannen als 14de en beste West-Vlaming aan. Broer Steven Casteele paste wegens gezondheidsproblemen.

(HVB/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier