Loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme verwacht duizend atleten

De organisatie van Damme-Brugge-Damme met v.l.n.r.: Luc Masyn, Marinka Acke, Stefaan Derous, Bart Bekemans, Toon Van Acker, Ingrid Dobbelaere, Bram Vandenbossche, Rony Plasman en Pieter Daveloose.
Redactie KW

Zondag 22 april is er opnieuw een hoogdag voor de lopers met de vierde editie van Damme-Brugge-Damme. Er is een keuze tussen vijf verschillende wedstrijden.

De vzw Run4You wil naast het organiseren van de loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme een tweede doel nastreven, namelijk een deel van de opbrengst aan het goede doel schenken. “Dit jaar kozen wij voor steun aan de vzw Het Vlot, een afdeling van het Centrum van de Oostkust, een kleinschalig therapeutisch kinderdagverblijf waar kinderen tot twaalf jaar met een verstandelijke, lichamelijke en meervoudige beperking terechtkunnen”, weet Toon Van Acker. Hij was destijds actief binnen een werkgroep van Dwars door Sint-Kruis. Om bepaalde redenen is hij daarmee gestopt. “De kriebels bleven en we wilden de loopwedstrijd tussen Damme en Brugge, die toen twee jaar was gestopt, herlanceren.”

De deelnemers kunnen zondag 22 april vanaf 12.45 uur kiezen tussen een Kind-(groot) ouderloop van 600 meter, tot en met 12 jaar is er een Jeugdloop van 1.200 meter, gevolgd door een jogging van 5 km. Daarna is er nog een race van 10 km en een halve marathon. De wedstrijden zijn toegankelijk voor rolstoelatleten. De start en de aankomst van de Kind-(groot) ouderloop en de Jeugdloop is op de Markt in Damme. De 5, 10 en 21km start aan de molen en de aankomst is voorzien op de Markt in het polderdorp. “Het parcours van de 5km is licht gewijzigd. Vroeger ging het meteen naar de Stinker en de Blinker. Nu wordt de lus iets groter om niet constant het rechte stuk langs de Damse Vaart te moeten nemen.”

Ook dit jaar is het aantal voorinschrijvingen gestegen. De teller staat op 875. “Ook de Kind-(groot) ouderloop, die we vorig seizoen in het leven hebben geroepen, blijft een succes, met nu al meer dan vijftig deelnemers.”

Damme-Brugge-Damme kan zowel op de 10km als de 21km rekenen op een deelname van de winnaars van vorig jaar, namelijk de Bruggelingen Alexander Diaz Rodriguez en Simon Mestdagh. Bij de dames is er de deelname van Nancy De Baene.

Inschrijven kan zondag nog tot dertig minuten voor aanvang van de wedstrijd in het stadhuis van Damme. (ACR)