Loix gaat voor tiende zege in Kenotek Ypres Rally

Redactie KW

In De Kazematten in Ieper werd de Kenotek Ypres Rally en de Ypres Historic Rally voorgesteld.

Volgens Rally Manager Alain Penasse en koersdirecteur Ignace Becquart wordt er vooral uitgekeken naar het nieuwe stuk in Noord-Frankrijk. De klassementsproef rond Linselles is eventjes van het toneel verdwenen, maar wordt in stand-by gehouden. In de plaats komt er een flink stuk bij in Westouter. Deze proef eindigt in Boeschepe. Meteen een grote uitdaging voor de organisatie, die op een en dezelfde proef met twee wetgevingen rekening moet houden.

Het ERC is in ieder geval meer dan sterk vertegenwoordigd met 49 geregistreerde piloten. Deze vechten donderdagavond in Nieuwkerke hun Qualifying Stage af. De 15 beste rijders mogen dan vrijdagmiddag op de Grote Markt hun startvolgorde bepalen. Zaterdag zal de top-10 in omgekeerde volgorde starten, al krijgen de prioritaire rijders ook hier voorrang.

Internationale populariteit

De grote weerklank in binnen-en buitenland voor deze wedstrijd is genoegzaam bekend. Maar toch werd dit aangetoond met enkele cijfers. Vorig jaar bezochten 75.000 mensen de rally, 5.000 waren er zelfs al bij op de shakedown. Om de rally nog meer in het daglicht te stellen werd de laatste maanden heel wat werk verricht op website en diverse sociale media.

Ook de Ypres Historic Rally belooft boeiend te worden, met 80 starters, verdeeld over 30 FIA-rijders en 50 nationale piloten. De oldtimers openen het rallyweekend woensdagavond met hun testrit tussen 19 en 22 uur.

(DT)