Loïc Lenoir uitmuntend op wereldbekerwedstrijd trampolinespringen

Loïc Lenoir, hier op een archieffoto uit 2012. © GF
Redactie KW

De trampolinespringer van WIK Oostende verbeterde in Loulé, Portugal, zijn eigen Belgische record.

Loïc Lenoir (WIK Oostende) maakte in het weekend deel uit van een nationale delegatie gymnasten in het Portugese Loulé op de wereldbekerwedstrijd Trampoline en de internationale wedstrijd Trampoline en DMT voor jongeren en junioren.

In de trampolinewedstrijd van de wereldbeker namen vier Belgen deel. De 19-jarige Lenoir zorgde voor de beste prestatie. Met een totaalscore van 104.080 punten verbeterde hij zijn huidige nationaal record. Hij eindigde in deze Olympische discipline 14de op 71 deelnemers. Dat is de beste Belgische prestatie ooit.

Andere prestaties

Tijdens de synchrooncompetitie viel een mooie prestatie te noteren van Michael Goossens (Rust Roest Brugge). Samen met Ben Van Overberghe (Sportac Deinze) sprong de Bruggeling beide reeksen uit. Een lage synchroonscore kostte hen echter punten. Met 80.200 punten werden zij dertiende. Goossens (17) behaalde op de internationale wedstrijd individueel bij de junioren een mooie vierde plaats. Maxim Bossuyt (WIK Oostende) werd vijfde in de categorie 13-14 jaar. De nationale ploeg was in Portugal in voorbereiding van het WK, eind november in het Deense Odense.

(ACR)

Bekijk hier een filmpje van Loïc in actie op het WK in Spanje, in september van dit jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=E6-tRpZ6xIQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier