Lieven Vandeweghe nu ook de snelste in strandloop van Heist

Het podium bij de mannen 10 km met v.l.n.r. Bart Verbeke, Lieven Vandeweghe en Martijn Hosten. © DM
Redactie KW

Met ruim 800 deelnemers konden de organisatoren van de strandloop in Heist niet ontevreden zijn.

Het minste wat je kan zeggen is dat strand in Knokke-Heist Lieven Vandeweghe uitstekend ligt. In juli was de Heulenaar al de snelste in de strandloop in Knokke. Vrijdagavond won hij de strandloop in Heist. Vandeweghe toonde zich na een spannend duel een zucht sneller dan Bart Verbeke (Stasegem). Ichtegemnaar Martijn Hosten mocht als derde op het podium. Met Gilles Baekelandt (4de), Jimmy Devriese (7de), Jan Stockman (8te) en Bart Vantorre, finishten vier Knokke-Heistenaars bij de toptien.

Op de 5 km was de overwinning bij de heren weggelegd voor Nico Viaene. De Knokke-Heistenaar rekende in de spurt af met Thomas en Nicolas Guilmot (Rixensart).

Bij de dames ging de zege op de 10 km naar een autoritaire Anne-Marie Danneels (Knokke-Heist). Ze telde liefst 4 minuten voorsprong op Kristel Van Maldeghem (Zoersel) en Otieno Beryl (Brugge). Op de 5 km ging de zege naar Sien Wittevrongel (Kaggevinne). Tineke Cherlet (Wortegem-Petegem) werd op 50 seconden tweede. Fauve Vandendorpe (Knokke-Heist) finishte als derde.

Er waren 824 deelnemers. De 2 km, speciaal georganiseerd voor de kids, waren er 165 enthousiaste deelnemertjes.

(DM)