Lieven Vandeweghe en Annemarie Danneels winnen Carrefour Market strandloop in Knokke-Heist

We zien het podium van de 5 kilometer bij de vrouwen met v.l.n.r.: Lien Schaelenbourg, Lien De Keyser en Segolene Bauduin. © Foto DM
Redactie KW

Heulenaar Lieven Vandeweghe en de Knokse Annemarie Danneels wonnen vrijdagavond de 32ste editie van de Caerrefour Market strandloop in Heist.

Bij de heren ging de overwinning op de 10 kilometer overtuigend naar Lieven Vandeweghe. De Heulenaar is in volle voorbereiding op de marathon van Eindhoven. Alain Geerts (Impe) en Antwerpenaar Matthieu De Coster vervolledigden het podium. Bart Verbeke (Stasegem) finishte als vierde. Met Yves Depoorter (vijfde), Frederic Gennart (zesde) en Dries Reheulwe (achtste) plaatsten drie atleten uit Knokke-Heist zich bij de toptien.

Bij de dames ging de zege op de 10 kilometer andermaal naar Anne-Marie Danneels, die voor de 14de keer het zegegebaar mocht maken in Heist. Stadsgenote Sophie Van Biervliet werd tweede en Barbara De Brouwer de derde.

Op de 5 kilometer mocht de familie Dekeyser uit Koekelare een feestje bouwen. Thomas won bij de heren. Hij werd op het podium geflankeerd door Brecht Timmerman en de amper 14-jarige Bruggeling Kevin Van Loo.

Bij de vrouwen pakte de 16-jarige Lien Dekeyser de overwinning mee naar Koekelare. Lien Schaelenbourg en Segolene Bauduin werden tweede en derde. Er waren 808 deelnemers. Op de 2 km loop, speciaal georganiseerd voor de kids, waren er 145 enthousiaste deelnemertjes. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier