Lies Deruddere en Davy Stieperaere winnen strandloop Nieuwpoort

De top 3 bij de dames: Kristien Mox, Lies Deruddere en Paola Vangelst. © FRO
Redactie KW

Ondanks de stevige wind boden zich maandagavond toch 250 deelnemers aan voor de Strandloop in Nieuwpoort, de tweede wedstrijd van het Kustcriterium 2015.

De atleten die voor de 5 km kozen moesten 2,5 km heen en terug lopen richting Oostduinkerke. De zege bij de heren ging naar Stijn Vermeersch (Denderleeuw) voor Frederik Ameloot (Veldegem) en Sander Verstraete (Langemark). Bij de dames won Paola Timmermam uit Waregem voor Kim Devoghel uit Kortrijk.

Op de 10 km, 5 km tegen de harde wind in, durfde niemand het initiatief nemen. Een vrij omvangrijke groep bleef samen tot aan het keerpunt. Met de wind mee zette favoriet Davy Stieperaere (Wevelgem) een tandje bij en niemand kon volgen. De atleet die aangesloten is bij Beverhout en afgelopen weekend won in Brugge, hield zijn inspanning vol tot aan de finish. Hij won in 35’24”, een halve minuut sneller dan veteraan Didier Verstraete (Langemark), ex-winnaar van het kustcriterium.

Tim Stockmans (Middelkerke), de winnaar van 2014, moest vrede nemen met de derde plaats, voor Kevin Brysbaert (Poperinge) en Alain Geerts (Impe). Bij de dames won Lies Deruddere (Wevelgem), de eindwinnares van 2014. Tweede werd Kristien Mox (Anderlecht), derde Paola Vangelst (NL).

De volgende wedstrijd van het Kustcriterium is de 8 km Strandloop van Blankenberge op zaterdag 18 juli met start om 16.30 uur. (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier