Lichterveldse boksclub gooit de handdoek in de ring

Een foto uit juni 2013: Boxing Club Lichtervelde in betere tijden, met centraal vooraan voorzitter Filip Vanmoerkerke. De Lichterveldse boksclub houdt er nu mee op en verhuist wellicht naar Hooglede-Gits. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Boxing Club Lichtervelde wordt ontbonden en houdt dus op met bestaan. Dat bevestigt huidig voorzitter Filip Vanmoerkerke, die zijn ontslag indiende. Vedette Delfine Persoon en coach Filiep Tampere richten een nieuwe boksclub op en speuren naar een nieuwe locatie, hoogstwaarschijnlijk in Hooglede.

De voorbije maanden werd het al vaak gezegd en geschreven: Boxing Club Lichtervelde zou op zoek zijn naar een grotere locatie, wellicht buiten Lichtervelde. De gemeente Hooglede stond met open armen klaar om de boksclub, met wereldkampioene Delfine Persoon als uithangbord, te ontvangen.

Filip Vanmoerkerke, voorzitter van Boxing Club Lichtervelde, bevestigt dat zijn goudhaantjes op zoek zijn naar een nieuwe locatie. Sterker nog: de Lichterveldse club houdt op met bestaan. “Ik heb twee weken geleden mijn ontslag ingediend als voorzitter”, verrast Filip. “We zijn nu volop bezig met de vzw te ontbinden. Normaal gezien richten Delfine Persoon en Filiep Tampere dan een nieuwe boksclub op.”

Bokskampioene Delfine Persoon bevestigt dat er een nieuwe vzw komt, met een nieuwe voorzitter. De nieuwe boksclub zou mogelijk ‘Tampere Boxing Team’ gaan heten, maar daarover is nog geen beslissing genomen.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier