Lichterveldenaar Hedi Slimani kent weer pech: handbreuk kost hem de Benelux-titel

Hedi Slimani (links) reageerde ontgoocheld na een nieuwe blessure. Is zijn partij tegen Steve Jamoye zijn laatste geweest? © VDB
Redactie KW

Het zit Hedi Slimani van coach Filiep Tampere écht niet mee. Gisteren zaterdag moest hij in de Ingelmunsterse sporthal, in zijn kamp voor de Beneluxtitel super lichtgewichten tegen de Luikenaar Steve Jamoye, noodgedwongen opgeven in de negende ronde wegens breuk van 2 middenhandsbeentjes.

Zowat 1.300 boksliefhebbers waren zaterdag naar de Ingelmunsterse sporthal afgezakt voor het jaarlijkse boksgala. Een topgala met mooie en vaak evenwichtige kampen. Prima werk van organisatoren Marnix en Wouter Dujardin. “Kwaliteit mag iets kosten en dan is het publiek ook tevreden“, opperden ze.

1.300 boksfans in Ingelmunster en daarbij wat bekend volk. Centraal herken je Delfine Persoon met links van haar Yves Ngabu. Helemaal rechts Sugar Jackson.
1.300 boksfans in Ingelmunster en daarbij wat bekend volk. Centraal herken je Delfine Persoon met links van haar Yves Ngabu. Helemaal rechts Sugar Jackson.© VDB

De kamp tussen Steve Jamoye en Hedi Slimani voor het Benelux-kampioenschap was misschien wel de mooiste die wij in vele jaren zagen. Boks op topniveau! Hedi Slimani en Steve Jamoye waren zes ronden mekaar waard en bestookten elkaar voortdurend. De zevende ronde mocht naar ons gevoel Hedi op zijn naam schrijven. In de achtste liep het echter mis. “Ik voelde dat ik niet meer écht kon doorslaan met mijn linkerhand”, zegt Hedi. “In het begin van de negen ronde riep ik er de dokter bij en die was vrijwel zeker dat er een breuk zou zijn in de hand. Ik besliste meteen om te stoppen. Na de kamp stelde de dokter vast dat er twee beentjes van de middenhand gebroken zijn.”

Hedi Slimani: “Ik word een dagje ouder, mijn gezondheid gaat voor”

Nog maar eens een enorme tegenslag voor Hedi die vorig jaar augustus nog geopereerd was aan een gesprongen appendix en drie tumoren op de dikke darm moest laten verwijden. De partij was evenwichtig tot in de zevende ronde. Door een licht overwicht van Slimani bestond de kans dat hij zou winnen.

Steve Jamoye dankt hier de goden voor zijn zege. Lichterveldenaar Hedi Slimani moest in de negen van tien ronden opgeven met een handbreuk.
Steve Jamoye dankt hier de goden voor zijn zege. Lichterveldenaar Hedi Slimani moest in de negen van tien ronden opgeven met een handbreuk.© VDB

Na de kamp zei Hedi nog dat hij denkt aan stoppen met boksen. “Ik word ouder en na de tegenslagen van vorig jaar, wordt het steeds moeilijker om terug te knokken. Mijn gezondheid gaat nog altijd voor!” Coach Filiep Tampere zei dat dit misschien een eerste reactie is na die zware ontgoocheling. “Laten we dat eerst even rusten en dan zien we wel.”

Veelbeleovende Turk

Bij de elite zagen we nog de Turk Ciftci Enes Refik die won van Arnaud Dimidschtein door ko in de eerste ronde. Refik vocht al twee mooie kampen in Izegem en zal met zijn kwaliteiten ongetwijfeld nog vele keren in onze contreien te zien zijn. Ahmed El Hamwi (Tampere) en Bibi Ondoua (Demarteau) gaven 8 ronden lang het beste van zichzelf, maar El Hamwi won verdiend op punten. Jean-Pierre Habimana won door technisch ko in de 4de ronde van Najim Fennane.

Jean-Pierre Habimana (links) won vlot van Najim Fennane.
Jean-Pierre Habimana (links) won vlot van Najim Fennane.© VDB

Uitslagen amateurs: Amy Naert wint op punten van Alla Bezroutchko, Islam Aboucarof wint van Gianni Di Pietro met technisch ko in de tweede ronde. Antoine Bara wint op punten van Felix Okunomo, Nassim Akrouch wint op punten van Michaël Feys, Liridon Faxliu wint op puntenn van Manolito Strynckx.

(IB/PVDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier