Lichterveldenaar Hedi Slimani bokst voor de Benelux-titel in Ingelmunster

Marnix en Wouter Dujardin en Peter Kerkhof organiseren op 3 februari opnieuw het jaarlijks boksgala in Ingelmunster.
Redactie KW

Op zaterdag 3 februari vindt het jaarlijks boksgala plaats in de Sporthal in Ingelmunster. De hoofdkamp van de avond is het Benelux-kampioenschap bij de superlichtgewichten, tussen Luikenaar Steve Jamoye en Lichterveldenaar Hedi Slimani.

Hedi Slimani uit Lichtervelde (met coach Filiep Tampere) verloor vorig jaar in augustus in het Russische Sochi tegen de Rus Sarukhanyan voor de WBC International Title bij de lichtgewichten. Meteen ging hij een groot aantal plaatsen achteruit op de ranking.

“Klaar voor de kamp”

De kamp in augustus mocht Hedi eigenlijk nooit gebokst hebben. Hij had toen last van een onverklaarbare buikpijn. Toch gaf zijn arts toelating. Terug in Zaventem bleek dat Hedi een gesprongen appendix had en 3 tumoren op zijn darmen. Hij werd onmiddellijk geopereerd en moest noodgedwongen drie maanden rusten.

“De operatie is goed verlopen en de tumoren zijn verwijderd”, zegt Hedi. “Volgens de dokter ben ik genezen. Ik train ondertussen opnieuw al 3 maanden en bokste op Kerstdag al tegen Innocent Anyanwu, die ik overtuigend klopte. Dat stelde me gerust voor de kamp voor de Benelux-titel tegen Steve Jamoye. Ik ben er mentaal en fysiek klaar voor. Als ik die kamp win, dan kan ik een 18-tal plaatsen stijgen op de wereldranking.”

Profkampen en amateurkampen

De andere profkampen zijn Bibi Ondoua (agent Demarteau) vs. Ahmed El Hamwi (agent Tampere), Jean-Pierre Habimama (agent Buffi) vs. Najim Fennane (agent Denon) en Vadim Stoljar (agent Vandenhouweele) vs. Arnaud Dimidschtein (agent Juliani).

De amateurkampen op het programma: Amy Naert (Deco Boxing Team) vs. een nog aan te duiden tegestander, Mathias Dubaere (BC Monteyne) vs. Michaël Feys (Boxing Team Houtland), Gianni Di Pietro (Deco Boxing Team) vs. Armando Bushi (BC Oostende), Manolito Strynckx (Boxing Team Houtland) vs. Lirido Fazliu (BC Oostende) en Felix Okumomo (BC Oostende) vs. Antoine Bara (BC Respect Lauwe).

De weging van de eliteboksers vindt plaats op vrijdag 2 februari om 19 uur in fitness Onegym in de Hugo Verrieststraat 4.

Gratis afterparty

De tickets voor staanplaatsen kosten 15 euro in voorverkoop, en 20 euro aan de deur. Tickets voor zitplaatsen kosten 25 en 30 euro, op het balkon 30 en 35 euro. Ook zijn er VIP-kaarten te koop aan 110 euro. Je kan ze bestellen bij de organisatoren (0486 71 38 11 en 0485 79 58 03), in café Mandeldaele op het Emelgemseplein (051 30 02 36) en in café Riva in Ingelmunster (051 30 46 79).

Na het boksgala is er in de kantine van KFC Mandel United een gratis afterparty. Meer info op www.boksgala-ingelmunster.be

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier