“Leuke strijd bij BMW’s”

Redactie KW

De 48-jarige Frank Werner uit Ledegem is wat men noemt een duizendpoot in de rallysport. In Ieper zal hij met debutant Tom Ceuppens in de wagen zitten.

“Zo kan je het wel stellen”, opent de beroepsmilitair, die dit jaar aan zijn 23ste rallyseizoen begonnen is. “Ik reed vorig jaar 19 rally’s met heel wat verschillende piloten. Als er mij iemand contacteert, dan ben ik altijd bereid om in de praatstoel plaats te nemen. Dit jaar is het dan ook niet anders. Ik betwist de M-Cup en het Belgisch kampioenschap met Tom Ceuppens, verder rij ik enkele VAS-wedstrijden met Sam Warnez en tussendoor navigeer ik ook nog de Brit James Dixon in rally’s van het FIRC kampioenschap. Dat maakt voor dit jaar opnieuw een totaal van een slordige 20 rally’s.”

“Voor mij heeft de Ypres Rally niet veel geheimen meer. Ik reed een vijftal jaar met Geert Hardeman in de 0-wagen en daarna volgden nog een vijftal jaren met diverse piloten, maar voor Tom wordt dit zijn eerste deelname ooit in Ieper. Het is pas sinds twee jaar dat zijn wagen toegelaten wordt in Ieper en vorig jaar hebben we te laat beslist om te starten zodat we dit jaar voor het eerst aan de start staan met de vertrouwde BMW 130i.”

“We gaan niet onmiddellijk onze gerealiseerde tijden analyseren en willen vooral alle klassementsproeven rijden en de finish halen”

“Onze doelstelling is vrij eenvoudig: plezier maken en genieten van de speciale sfeer die er hangt in de grootste rally van het land. We gaan niet onmiddellijk onze gerealiseerde tijden analyseren en willen vooral alle klassementsproeven rijden en de finish halen. Dat zal al een prestatie op zich zijn. Toch moeten we ook wel stellen dat er heel wat gelijkwaardige BMW’s aan de start staan en dat we een leuke strijd verwachten tussen de BMW’s onderling. Verder zullen de toeschouwers plezier beleven aan onze passages, want het is ook de bedoeling om een beetje show te verkopen.”

“We rijden dit jaar het Belgisch kampioenschap en kunnen in Ieper ook punten sprokkelen voor de titelstrijd, maar dat is voor ons in Ieper niet het belangrijkste. De titelstrijd gaan we uitvechten in de andere rally’s en komend weekend staat in het teken van zonder veel stress een leuke rally te rijden”, besluit een ontspannen Frank Werner.