Lenteloop onder stralende lentezon

De kidsrun trok de Lenteloop op gang. © (Foto EV)
Redactie KW

Met de kidsrun van 800m schoot de tiende editie van de Lenteloop uit de startblokken. De organisatoren kunnen met meer dan 800 lopers terugblikken op een succesvolle editie. De sportievelingen zelf ervaarden een deugddoende lentezon maar ook fikse tegenwind en een pittig parcours.

Heel wat lopers en supporters verzamelden aan de sporthal in Gits voor de tiende Lenteloop. De deelnemers konden er kiezen tussen de 5 en de 10 km. Voor wie een grotere uitdaging wilde, stond de halve marathon van 21 km op het programma. De kinderen konden deelnemen aan de kids run van 800 m. Daarna stond de loop voor mensen met een beperking op het programma. De organisatoren blikken in elk geval tevreden terug op de voorbij editie: “Met 100 lopers meer dan vorig jaar kunnen we zeker spreken van een succes. Het weer zat mee en er zijn geen accidenten gebeurd, meer kunnen we niet wensen”, aldus Marnix De Meyer. De deelnemers zelf spraken allen van een pittig parcours met de helling in het bosje van ‘t Chringhene als echte kuitenbijter.

De winnaars van de 5 km bij de dames en heren. Onder vlnr: Coumba Ndione (derde), Laura Huyghe (tweede) en Lien Duthoit (eerste). Boven vlnr: Sander Cottignie (tweede), Martijn Devrome (eerste) en Thijs Cauwelier (derde).
De winnaars van de 5 km bij de dames en heren. Onder vlnr: Coumba Ndione (derde), Laura Huyghe (tweede) en Lien Duthoit (eerste). Boven vlnr: Sander Cottignie (tweede), Martijn Devrome (eerste) en Thijs Cauwelier (derde).© (Foto EV)

Bij de vijf kilometer zegevierden Martijn Devrome en Lien Duthoit. Dries Lernout en Katrijn Vanhulle werden eerste op de tien kilometer. Na een mooie tijd van 1 uur en 14 minuten finishte Bart Bleyaert als eerste man bij de halve marathon. Annelies Deketelaere werd eerste bij de dames met een tijd van 1 uur en 25 minuten.

(EV – Foto’s EV)