Lefebvre-Pelsmaekers willen “de lijn van de mooie progressie doortrekken”

Tom Pelsmaekers en Yannick Lefebvre willen op het EK in Polen tonen wat ze waard zijn. © PR
Redactie KW

Vanaf vandaag vindt in Gdynia (Polen) het Europees Kampioenschap 49’er plaats. Vrijdag 13 juli vaart de top tien van de tussenstand de medalrace. In de 49’er klasse nemen er 99 teams uit 34 verschillende landen deel. Het Olympisch team Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers (VVW Nieuwpoort) is het enige Belgische duo op dat EK.

Gisteren, daags voor aanvang van het EK, nam het Olympisch duo Lefebvre-Pelsmaekers (VVW Nieuwpoort) fysieke rust. “We deden mentale oefeningen en namen enkele aandachtspunten door. We laadden de batterijen op om fris en vol energie aan de start te staan. Alle vorige wedstrijden eindigden we in de top tien. We zijn dan ook één van de meest constante teams.

We willen de lijn van onze mooie progressie doortrekken”, zegt Oostendenaar Yannick Lefebvre die in 2010 al in Gdynia aan een EK deelnam. “Nu wil ik het veel beter doen. Sinds 2015 zeil ik met Tom Pelsmaekers, maar we hebben geen referentie-resultaten op een EK. Eén keer lieten we een EK schieten ter voorbereiding van Rio. Pech en geen goede prestaties volgden de andere keren. Nu zijn we op zoek naar een goed gevoel. We willen tonen en presteren wat we waard zijn. In onze discipline is de top zo breed dat de winnaar van de vorige race straks op plaats 25 kan eindigen” zegt Yannick Lefebvre die geen bepaalde plaats vooropstelt in de eindstand.

“Van mental coach Jef Brouwers, die ook met de Rode Duivels werkt, leerden we dat we alles uit de kast moeten halen, wat er ook gebeurt. We leren hoe we met de omstandigheden moeten omgaan. We willen een mooie wedstrijd meemaken. Ons grote doel deze zomer is volgende maand het WK in Aarhus waar de eerste Olympische tickets uitgedeeld worden. Naar dat doel werken we. Natuurlijk gaat iedereen telkens op het water om het beste van zichzelf te geven”, besluit Lefebvre die na het WK een maand in Japan oefent om de locatie van de Olympische Spelen 2020 te verkennen.

(PR/foto PR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier