Leden NLT scoren in eigen triatlon

De sporters konden in de warme weersomstandigheden extra verfrissing waarderen. (Foto GJZ)
Christof Decraene

Ondanks de grote hitte zakten heel wat triatleten naar Zwevegem af voor de Betopor No Limit Triatlon.

Traditioneel voorziet het organiserende No Limit Team een pak wedstrijden voor jeugd. Bij de jeugd C speelden de NLT’ers geen hoofdrol, al grepen Lise Deleersnyder en Emma Cottenie net naast een podiumplaats. bij de B-jeugd werd Lotte Vandekerckhove derde. NLT had meer succes bij de A-jeugd met liefst zes leden van NLT in de top tien. De winst van voor Hannelore Willen voor haar clubgenote Cato Cassiers.

In de open achtste triatlon won Lowie Dewitte (SMO), NLT’ers Bert Decoene en Xavier Couwet werden respectievelijk tweede en derde. Jari De Jaegere (NLT) werd tweede bij de beloften, de zege daar was voor Cédric Vanhoutteghem (Lentriac). In de subcategorieën wonnen wel nog enkele leden van NLT: Quinten Aelbrecht bij de juniores, Sara Coulembier bij de juniores dames en Thierry Dooms bij de masters B. In de team relay werd NLT vierde.

“We hebben enkele heel mooie jeugdwedstrijden gezien”, aldus Stefaan Depaepe. “En de weersomstandigheden leken nog mee te vallen. Er zijn geen accidenten geweest, waardoor wij met de organisatie heel tevreden kunnen terugblikken.”