Laurent Bayard haalt het in 40ste Geko Wervik Rally van testers

© MARES DAVID
Redactie KW

De jubileumeditie van de Geko Wervik Rally leunt erg dicht aan bij het parcours van de Geko Ypres Rally volgende week. Voor heel wat piloten was dit dan ook de gedroomde kans om hun wagen af te stellen.

Door het forfait van Paul Lietaer was de Fransman Laurent Bayard de enige piloot met een World Rally Car aan de start en dat liet de 45-jarige piloot uit Béthune al snel merken. Hij realiseerde op een na alle snelste tijden en won meer dan verdiend. “Vorig jaar kwam ik aan de start met een Renault Clio en behaalde dan een negende plaats algemeen. Dit weekend reden we een foutloze rally en de wagen deed het perfect. Dit is mijn eerste zege in België”, aldus een dolgelukkige Laurent Bayard.

Secondenslag

De strijd om de ereplaatsen werd een secondenslag tussen Tim Debock, Vincent Verschueren, Davy Vanneste en Bernd Casier. Dit viertal bleef de hele wedstrijd slechts door een handvol seconden gescheiden en dit ondanks het feit dat zowel Verschueren, Vanneste als Casier hun wagen kwamen afstellen voor Ieper. Tim Debock komt met zijn Porsche 997 GT3 niet aan de start te Ieper en kon al een risico meer nemen. Dat loonde want hij behaalde de tweede plaats met twee seconden voorsprong op Bernd Casier en acht seconden voorsprong op Vincent Verschueren. Davy Vanneste moest uiteindelijk een halve minuut toegeven op de Porschist: “We hadden gedacht dat met onze Super 2000 meer achterstand zouden oplopen tegenover de nieuwe generatie wagens.”

Historics

Bij de Historics stond er geen maat op Alain Vermeulen uit Poperinge. Hij was lange tijd in strijd met Patrick Milleville maar toen die laatste lek reed, behaalde Vermeulen zijn eerste zege in eigen gouw. “We hebben de hele wedstrijd niet naar de tijden van de concurrenten gekeken en blijkbaar was ons eigen tempo goed genoeg om te winnen. Alleen een slepende koppeling tijdens de derde omloop baarde ons zorgen. Dit is een opsteker van formaat voor de komende Ypres Historic Rally”, klonk het. Vermeulen-Declerck werden bovendien 14e algemeen.

(FM-foto David Mares)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier