Laurens Pannecoucke, topsporter-af, ligt zondag aan de start van WK kajakmarathon

15/09/16 om 14:52 - Bijgewerkt om 14:52

Laurens Pannecoucke en Belgisch kampioen marathon Dries Corrijn komen zondag aan de start op het WK marathon (kajak) in het Duitse Brandenburg.

Laurens Pannecoucke, topsporter-af, ligt zondag aan de start van WK kajakmarathon

© BELGA

Pannecoucke zette dit seizoen een punt achter zijn profsportstatuut. De 28-jarige kajakker, die in K2 1000 meter op de Olympische Spelen van 2012 tiende finishte en op het WK 2011 met een vierde plaats zijn beste prestatie liet noteren, vond snel een nieuwe uitdaging. De Zwevegemnaar stapt met Gentenaar Corrijn, tweevouding nationaal marathon kampioen, in K2 en start zondag in het WK marathon, een race over 30 kilometer waarin de peddelaars onder andere al lopend en hun boot dragend ook zeven loopstukken moeten overbruggen.

"De teams uit Spanje, Hongarije en Zuid-Afrika lijken ons de voornaamste favorieten, outsiders worden de Britten, Tsjechen en Fransen. Wijzelf lonken in onze gloednieuwe boot naar een plaats in de top tien", aldus Corrijn net voor zijn afreis naar Brandenburg.

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!