Laurens Pannecoucke gaat met Olivier Cauwenbergh voor tweede Spelen op rij

© BELGA
Redactie KW

Laurens Pannecoucke en Olivier Cauwenbergh vormen op het WK kajak in Milaan opnieuw een duo in de K2 1.000 meter.

Dat Pannecoucke opnieuw in een tweezitter plaatsneemt, is onverwacht. Zijn toekomst leek immers weggelegd in de K1. Het jonge talent Artuur Peters ging hem echter voorbij.

“In het voorjaar kwam ik als favoriet aan de start van de nationale trials, maar toen kreeg ik al een ernstige waarschuwing van Artuur, die zich vorig jaar in dat nummer tot wereldkampioen bij de juniores kroonde. Artuur versloeg me met 13 honderdsten. Bondscoach Carlos Prendes besloot ons in de World Cup-races tegen elkaar uit te spelen. De beloftevolle Neerpeltenaar sloot de finale in Kopenhagen met een onverhoopte derde plaats af, terwijl ik pas negende finishte. Het lag dus wel voor de hand dat de bondscoach en de nationale sporttechnische commissie het WK-ticket voor de K1 aan Artuur zouden toekennen.”

We dromen hardop van een tweede olympische selectie en zullen daarvoor keihard knokken

Pannecoucke ging dus opnieuw aan de slag in de K2. “Samen met Olivier bleken we in een recente test nog steeds de snelste Belgische K2. Ik vind zelfs dat we nu sterker zijn dan in 2011, toen we vierde finishten op het WK. Waarmee ik niet wil gezegd hebben dat we dit resultaat straks zullen evenaren. Wel integendeel, met veertig tegenstanders wordt een een hele opdracht om de top zes te halen, de prestatie die nodig is om een tweede olympisch deelnameticket op zak te steken.”

De Belgen gaan wel voluit voor Rio. “Natuurlijk is het zo dat het pas onze eerste wedstrijd van 2015 in de K2 wordt. Toch kunnen we met onze ervaring en vechtlust dat tekort compenseren. Voorspellen dat we die top zes halen, lijkt me wel wat voorbarig. Binnen één en dezelfde seconde kunnen minstens een achttal teams finishen. Laat ons hopen dat wij daar één van de snelste van worden. We dromen hardop van een tweede olympische selectie en zullen daarvoor keihard knokken.”

(BELGA)