Laureaten West-Vlaams Duatloncircuit gehuldigd in Wevelgem

Op de foto zien we boven v.l.n.r.: Matthias Heyvaert (beloften), Jurgen Boterberge (overall), Patrick Soetaert (+50) en Roberto Felaco (+60). Onder v.l.n.r.: Lotte Claes (beloften), Corry Van Iseghem (+50), Deborah Ghyselen (overall), Ilse Geldhof (+40). © Foto GOW
Redactie KW

Zondagmorgen werden in de Porseleinhallen in Wevelgem de laureaten van het West-Vlaams Duatloncircuit gehuldigd. Een leuke afsluiter van een regelmatigheidscriterium waar helaas geen vervolg wordt aan gebreid.

Eind 2014 sloegen vijf West-Vlaamse clubs de handen in elkaar om een West-Vlaams duatloncircuit op poten te zetten. De betrachting was om de duatlonsport nieuw leven in te blazen en het terug aan populariteit te doen winnen. “Daar zijn we niet helemaal in geslaagd. Er kwamen niet meer atleten aan de start én de samenwerking tussen de verschillende clubs kon naar mijn gevoel ook beter”, vertelt Diederik Derijcke, voorzitter van het Wevelgemse Energy Team Zuidwest. “Spijtig genoeg wordt het project in 2016 dus niet verder gezet. Gelukkig konden we vandaag de laureaten nog op een gepaste manier in de bloemetjes zetten. Dat werd gewaardeerd door de atleten. Roberto Felaco bijvoorbeeld kwam helemaal vanuit Charleroi naar Wevelgem afgezakt.” (GOW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier