Laureaten in Loopcriterium van de Kust gevierd

© ACR
Redactie KW

De 15de editie van het Loopcriterium van de Kust beleefde een topjaar met 4.871 deelnemers, verdeeld over negen strandlopen. Dat zijn meer lopers dan vorig jaar.

De organisatie is ontstaan uit de schoot van het Sport Overleg Kust (S.O.K) en is al jaren hét sportevenement aan de Belgische kust. Het is een samenwerking van de sportdiensten van de verschillende kustgemeenten, die reeds meer dan dertig jaar samenwerken om sport en fysieke activiteit te promoten bij inwoners en bezoekers. Zeebrugge kende dit jaar een stijging met maar liefst 170 deelnemers, in Blankenberge waren er dat 100, Bredene kende een lichte stijging, Oostende een kleine daling. Middelkerke bleef zo goed als gelijk. Het criterium bij de mannen werd gewonnen door Davy Stieperaere uit Wevelgem voor Dominique Alleman (Langemark) en Alain Geerts (Impe). Stieperaere stond eerder al in 2013 en 2015 op de erelijst. “Een paar jaartal ontbreekt nog”, lacht de eindwinnaar. “Misschien is dat wel voor volgend jaar. Het is alvast een uitdaging om als enige ooit vier eindzeges te behalen.”

Bij de dames ging de eindoverwinning voor het tweede jaar op rij naar Emelie Butseraen uit Oostduinkerke. “De concurrentie was ongeveer hetzelfde als vorig jaar. Ik heb in 2017 wel een aantal wedstrijden kunnen winnen.” Lies Deruddere, echtgenote van Davy Stieperaere, werd tweede. Tamara Vereecke uit Jabbeke derde. Zij werden allen in de gotische zaal van het Brugse stadhuis in de bloemen gezet door de Brugse schepen van sport Dolores David en haar Blankenbergse collega Katrien Van Ryssel. Het Loopcriterium van de Kust gaat ook in 2018 in Zeebrugge van start op vrijdag 6 juli.

(ACR)