Langerei Zwemmers hebben nieuw seizoen geopend

Redactie KW

Schepen Annick Lambrecht nam bovendien zelf ook een duik bij de officiële opening.

Na het succes van vorig jaar verleende de stad Brugge opnieuw toelating aan de Langerei Zwemmers (LRZ) om hun trainingen af te werken in het stukje rei tussen de Carmersbrug en Duinenbrug. De toegestane zwemperiode werd dit jaar gevoelig uitgebreid, van half mei tot eind oktober.

Langerei Zwemmers hebben nieuw seizoen geopend

De LRZ die vorig jaar pas werd opgericht sloot het seizoen toen af met 80 leden en lijkt dit jaar goed op weg om het ledenaantal gevoelig te verhogen. Het ledenbestand bestaat zowel uit recreanten, die wekelijks hun kilometertje zwemmen, als semi-profesionelen die trainen voor lange afstand wedstrijden of triathlons.

In het kader daarvan organiseert de LRZ ook een ‘start to open water swim’. Tijdens deze 10-delige reeks die start op 2 juni wordt vooral aandacht geschonken aan het begeleiden van en vertrouwen geven aan beginnende openwaterzwemmers, alsook het verbeteren van de zwemtechniek voor gevorderde zwemmers.

Naast het zwemmen in de Langerei probeert de LRZ ook regelmatig deel te nemen aan open water zwemwedstrijden zoals het zeezwemmen in Knokke en Blankenberge, Damme-Brugge en de Zwemdoortocht in Brugge.

(Foto’s MVN)