Langeafstandlopers op de afspraak in Moerbrugge

Vrijdagavond had in de Oostkampse deelgemeente de 17 editie van de Kermisloop plaats. Hoofdact vormde de negen kilometer, een wedstrijd die deel uitmaakt van het Vaart Loopcriterium. Alexander Diaz Rodriguez en Ann-Sofie Claeys zegevierden.

De Kermisloop, op een parcours in de schaduw van de kerk van Moerbrugge, bestond uit wedstrijden voor de jeugd (400 m, 600 m en 1.500 m), een G- loop, een jogging van 3 km en de uiteindelijke wedstrijdloop van 9 km. “Het was een geslaagde editie”, zegt Francis Malengier. “In totaal namen 409 deelnemers aan de wedstrijd deel, waarvan 217 aan de 9 km.” Vooral Blanco en BEHO waren als plaatselijke atletiekverenigingen bijzonder goed vertegenwoordigd.

Op de lange afstand namen Bruggeling Alexander Diaz Rodriguez en Pieter Vanroose uit Beernem een verschroeiende start. Bij de eerste doortocht na 3 km had Rodriguez zijn kompaan al op achtervolgen aangewezen. Het was voor de winnaar van Dwars door Brugge en de daaropvolgende 10 km in Gent, een koud kunstje om de zaak rustig af te ronden. Rodriguez finishte net onder het halfuur in 29’24”. Vanroose (Flac) werd tweede in 30’22”. Filip Vancauwenberghe, een clubgenoot van Rodriguez bij Beverhout Atletiek Club (BEHO), werd derde in 31’16”.

Ann-Sofie Claeys, een Beernemse atlete bij RC Gent, kwam in Moerbrugge, net als vorig jaar, als eerste dame door. Zij finishte in 35’05” voor de Beernemse Veronique Coene (37’22”) en Cindy Compernolle uit Oedelem (39’43”).

Moerbrugge kreeg op de langste afstand met Rodriguez en Claeys dezelfde winnaars als de week voordien in Ruddervoorde. De jogging over een afstand van 3 km werd gewonnen door Pieter Vanroose en Merel Angillis. (ACR)