Landgenoten verrassen op 18de Ostend Masters tafeltennis

Redactie KW

Jean-Michel Saive, pas terug uit Rio als lid van het BOIC, stond voor het eerst in achttien jaar niet aan de tafel van de jaarlijkse Ostend Masters. Hij werd, wegens zijn grote verdienste voor het succes in de voorbije jaren, wel gehuldigd als bezieler van het tornooi.

De Sloveen Bojan Tokin (WR 35) actief bij Saarbrucken, hernieuwde zijn zege van vorig jaar. In de finale won hij met 4-1 van de verrassend sterke Belg Cedric Nuytinck, die voor het eerst op uitnodiging en samen met Robin Devos deelnam aan de Masters. Ei zo na kregen we drie Belgen in de halve finales, want Yannick Vostes (WR 220) wist zich, samen met de Roemeen Szocs (WR 115) ook te plaatsen voor het toptornooi, als finalist van het A-tornooi!

De talrijk opgekomen tafeltennisfans geloofden hun ogen niet, toen ze zagen dat liefst drie Belgen de kwartfinales overleefden. Vostes kon, na een zware kwalificatie in het A-tornooi, met 4-3 winnen van de Kroaat Andrej Gacina (WR 20). Cedric Nuytinck schakelde de Deen Jonathan Groth (WR 27) uit met 4-2 en Oost-Vlaming Robin Devos (WR 114) verloor nipt met 3-4 van titelverdediger Tokic. Vierde halvefinalist werd de Oekraïner Kou Lei die Szocs (WR 115) met 4-0 overklaste.

In de halve finales verdedigde Vostes zich zeer goed tegen Tokic, maar hij verloor met 0-4. Cedric Nuytinck zorgde voor de aangename verrassing door Kou Lei te kloppen. In de laatste, bijzonder spannende set, won hij met 14-12. In de finale kon Nuytinck even de spanning erin houden, maar Tokic was te sterk. De Sloveen pakte zijn tweede zege op rij met 4-1. Jean-Michel Saive, die in 1980 voor het eerst deelnam bij de miniemen, drie keer het ITT-Tafeltennistornooi en twee keer de Ostend Masters won, werd gehuldigd als bezieler van het tornooi. Oostendenaar Dirk Poppe, reeds 20 jaar voorzitter van de Oostendse Sportraad en die mee aan de wieg stond van het tornooi, mocht de trofee Jozef Vanden Heuvel in ontvangst nemen.

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier