Laatste kampioenen bij MCLB bekend met vier West-Vlamingen

V.l.n.r. Sunny Desintebin, Patrick Carlier, Kristof Calus en Mathieu Callebaut. © Foto Coghe
Redactie KW

Op de derde en laatste finaledag was MCLB te gast in het Oost-Vlaamse Huldergem-Zwalm en daar werden de kampioenen gekroond bij de Quads, Nieuwelingen mx2, Amateurs en Experten.

Onder hen niet minder dan vier West-Vlamingen van de vijf gelauwerden met Mathieu Callebaut uit Bredene bij de Quads-Beloften, Sunny Desintebin uit Langemark-Poelkapelle bij de Quads-Open, en de ‘oudjes’ Patrick Carlier uit Kuurne bij de Amateurs en Kristof Calus uit Heestert bij de Experten. Bij de Nieuwelingen mx2 was de titel voor Oost-Vlaming Joren Polfliet waar Arne De Meulemeester uit Meulebeke vice-kampioen is.

Wat vooral sterk opviel was het enthousiasme bij de zogezegde ‘oudjes’, een pak supporters en een nog groter pak zenuwen sierden de omloop, en na afloop een werkelijk prettige bende supporters, leuk om te bewonderen. Ook MCLB-secretaris Ronny Van Hauteghem kon genieten van het enthousiasme welke bij aankomst van de beslissende race te beleven viel in de grote menigte en de vele supporters.

Hierbij ook de uitslagen van onze streekgenoten in de diverse categorieën betreft dagpodium. Bij de Internationalen mx1/3 dubbele reekszege voor kampioen Steve Seronval de poulain van Mc Hulstlo uit Beernem. David Segers dubbel tweede, en de derde podiumplaats voor Maarten Govaert uit Oostrozebeke, die met gelijk aantal punten maar betere chrono, Torpjurn Van Hoe uit Oeselgem van het podium hield, zij finishten als derde en vierde en omgekeerd.

Bij de Inters Open B was de zege ditmaal voor Kim De Cock uit Eksaarde voor Michael Dekeyser uit Ruiselede en kampioen Tim Vandriessche uit Menen.

Bij de Experten vandaag een dubbele vierde plaats voor de nieuwe kampioen Kristof Calus uit Heestert die beide reeksen afwerkte op zekerheid voor de nationale titel. Spannender was het bij de Amateurs waar Patrick Carlier uit Kuurne vol aan de bak moest om Van Impe uit Erpe-Mere achter zich te houden, spanning ten top voor aanvang van de beslissende slotmanche met verschil van één puntje en Patrick kon het met succes afmaken.

Bij de Dames-Open nogmaals dubbele reekszege voor kampioene Kelly Debruyne.

Bij de Nieuwelingen mx2A een aangename verrassing met de eerste podiumplaats van Meulebekenaar Gert-Jan Bouckhuyt, een prachtige beloning voor de inzet van de immer vriendelijke kerel.

Sunny Desintebin is zoals reeds vermeld de nieuwe nationale kampioen bij de vierwielers, in de categorie Quads-Open was hij het ganse seizoen de uitblinker en bij de Quads-Beloften Mathieu Callebaut, vandaag ook beiden mee in de hulde van het dagpodium en natuurlijk het omgorden van de nationale driekleur.

Stanley Verstraete uit Zerkegem die vorige week net de titel misliep bij de Juniors mx2 bewees vandaag nog eens met dubbele reekszege dat hij klaar is om een stapje hoger te zetten.

Tot slot mogen de Zijspannen elke week hun supporters verwennen en dat was ook ditmaal het geval. De nieuwe kampioenen Kenneth Dierckens-Jordan Waerniers pakten alweer uit met dubbele reekszege, voor Yens Delmotte-Tom Verbrugghe in de A-reeks, en broer Arne Dierckens-Kenny Boxtaele primus met dubbele reekszege bij de Zijspannen B.

(GA – foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier