Kurt Deklerck pakt zilver op Europees kampioenschap in Portugal

Kurt Declerck wist het Europees kampioenschap in Portugal net niet te winnen. © GF
Redactie KW

De Brugse rolstoelatleet Kurt Deklerck heeft een medaille behaald op het EK in Portugal, dat zowel 10-Ball als 8-Ball en 9-Ball aanbiedt.

Aan het kampioenschap namen de beste 16 spelers van Europa deel, die kwamen uit 9 verschillende landen. Het gaat om een variant van biljart.

De eerste wedstrijd nam Kurt het op tegen de Brit Daniel Lee. Hij won met 6-5. In de tweede wedstrijd kwam hij opnieuw uit tegen een opponent uit Groot-Brittanië, deze keer klopte hij Roy Kimberly met 6-3. De derde partij, tegen de Fin Tathi, ging verloren met 6-2. Daardoor werd hij verwezen naar de herkansingsronde, waar het ging om een medaille. Kurt won met 5-2 van de Engelse nummer 1, Southern.

In de halve finale was de regerend kampioen 10-ball Dinsmore de tegenstander. Kurt won deze wedstrijd met 6-5, dus was de finale bereikt. Opnieuw was zijn tegenstander de Fin Tathi. Kurt startte goed en ging naar 4-1 en 5-3, maar uiteindelijk moest hij na een thriller de duimen leggen met 6-5. Daarmee pakt hij wel de zilveren medaille.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier