Kurt Deklerck pakt zijn 251ste en 252ste titel in Zweden

Redactie KW

De 49-jarige rolstoelpool- en snooker speler uit Brugge won twee disciplines op de European Malmö Open.

Het tornooi begon met een teamcompetitie waarin de Britse poolspelers het opnamen tegen een selectie uit de andere Europese landen. In het zogenaamde ‘Mosconi Cup Event’ ging de zege met 8-7 naar het team van Kurt Deklerck. Voor de Bruggeling, die begin januari de 250ste titel uit zijn carrière mocht vieren, kwam er dus sowieso al een titel bij op zijn palmares.

Daar hield het echter nog niet op, want ook in het 8-balltornooi stootte Kurt Deklerck door tot in de finale. Hij maakte er komaf met zijn Finse tegenstander Tathi, tegen wie hij wel vaker speelt op Europese topevents, en voegde een 252ste titel aan zijn erelijst toe. In het 9-balltornooi leek Kurt op weg naar een stunt door opnieuw te winnen. Hij klopte de Ier Dinsmore in de halve finale met 9-4.

“Mijn tornooi kan nu al niet meer stuk, maar titel 253 kan er altijd bij”, klonk het met een knipoog. Een derde overwinning kwam er evenwel niet. De Fin Tahti nam revanche voor de eerder verloren finale, Kurt Deklerck moest genoegen nemen met zilver in het 9-ball.

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier