Kurt Deklerck behaalt zilver op het wereldkampioenschap 9ball

Redactie KW

De Bruggeling behaalde reeds 268 titels, goud in dit tornooi ontbreekt hem echter nog.

Het wereldkampioenschap 9ball had plaats in het Finse Tampere. Aan dit tornooi mochten enkel de zestien beste spelers ter wereld deelnemen, uit drie verschillende continenten. “Ik werd geselecteerd voor Europa door het EPBF“, vertelt de 51-jarige rolstoelatleet uit Brugge. In de eerste ronde nam hij het op tegen Mark Jones uit de Verenigde Staten. Hij won de wedstrijd met 7-4.

In de tweede ronde moest de Taiwanees Cheng Wei Ti met 2-7 het onderspit delven. In de kwartfinale was meervoudig wereldkampioen Henrik Larsson de tegenstander. “Ik was een maatje te sterk en won met 2-7 en mocht naar de halve finale. Hierin ontmoette ik Daniel Lee, die al twee jaar de nummer 1 van Engeland is. De halve finale won ik met 9 – 6.”

“In de finale was mijn tegenstander de Ier Fred Dinsmore, meervoudig Europees en wereldkampioen. Deze finale was er voor mij teveel aan. Het werd 9 – 4. Wat er in de vorige wedstrijden lukte, liep allemaal fout in de finale.”

De gouden titel in 9ball blijft nog steeds een leegte op het palmares van Kurt Deklerck, momenteel goed voor 268 titels.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier