Kunstschaatser Ruben Blommaert stopt samenwerking met zijn schaatspartner

Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

De 24-jarige Bruggeling Ruben Blommaert woont al enkele jaren in het Duitse Oberstdorf om er (met de Duitse nationaliteit) zijn olympische droom waar te maken. Een dik jaar voor de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang zet hij echter de samenwerking met zijn partner stop.

Op 25 en 26 januari staat het EK kunstschaatsen voor duo’s op het programma in het Tsjechische Ostrava, maar Bruggeling Ruben Blommaert (24) verschijnt er niet aan de start. Hij besliste om de samenwerking met schaatspartner Mari Vartmann stop te zetten. “Onbegrijpelijk dat hij een quasi zekere deelname aan de Olympische Winterspelen weggooit”, zei een ontgoochelde trainer Daniel Wende daarover in de Duitse media.

“Vertrouwen in mijn team was beschadigd”

“We hadden al langer problemen en spijtig genoeg is er geen professionele hulp bij gehaald toen het nodig was”, reageert Ruben. “We hebben heel jonge en onervaren trainers die hier zeker uit zullen leren. Wij beoefenen een sport die gebaseerd is op vertrouwen en communicatie. Het is gevaarlijk en we nemen veel risico’s. Alles moet goed zitten om met elkaar te kunnen werken. Ik wil niet in detail treden, maar er zijn veel dingen gezegd en gebeurd die het vertrouwen in mijn team beschadigd hebben. Ik heb dan ook de beslissing genomen om deze samenwerking stop te zetten en een nieuwe partner te zoeken.”

“Ik kan de olympische norm nog halen met een nieuwe partner”

“Met Mari maakte ik een goede kans om de Olympische Winterspelen in 2018 te halen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik ook met een nieuwe partner de norm nog kan halen. Ik weet hoeveel punten ik moet halen, het is zeker mogelijk. Er zijn nog 13 maanden en ik ga in die tijd alles geven. Ik ben nog een relatief jonge kunstschaatser en wil zeker mijn olympische droom verwezenlijken, daarvoor ben ik uiteindelijk naar Duitsland gekomen. Dit seizoen zit er niks meer in, maar ik plan binnenkort try-outs en wil het liefst zo snel mogelijk beginnen met de voorbereiding op volgend seizoen.”

(AD – Foto Reuters)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier