Kunstschaatser Ruben Blommaert mikt op Winterspelen met 16-jarige schaatspartner

Redactie KW

De 24-jarige Bruggeling brak recent met schaatspartner Mari Vartmann, maar kan nu al een nieuwe partner voorstellen.

Het 16-jarige Duitse talent Annika Hocke moet Ruben aan een plaatsje op de Olympische Winterspelen helpen.

“Onbegrijpelijk dat hij een quasi zekere deelname aan de Olympische Winterspelen weggooit”, zei een ontgoochelde trainer Daniel Wende in de Duitse media toen Ruben Blommaert drie weken geleden de samenwerking met Mari Vartmann stopzette. “Een gebrek aan vertrouwen”, verklaarde de Bruggeling, die sinds de zomer van 2014 ook over de Duitse nationaliteit beschikt. Hij strikte in een mum van tijd een nieuwe schaatspartner en gaat in zee met de 16-jarige Annika Hocke, een toptalent uit Berlijn van amper 1m58 groot.

Zeventig procent kans op kwalificatie

Kunstschaatser Ruben Blommaert mikt op Winterspelen met 16-jarige schaatspartner

Hoewel de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang al op 9 februari 2018 plaatsvinden, geeft Ruben zichzelf zeventig procent kans om zich te kwalificeren. “Annika is mijn eerste partner die alle triple sprongen kan, net als ik. Eindelijk kan ik dus ook eens tonen wat ik kan. Het past eigenlijk allemaal: Annika is klein, licht, springt goed, schaatst mooi en is gemotiveerd. Wat we nu moeten doen, is trainen, trainen en nog eens trainen.”

“We hebben nieuwe muziek en programma’s nodig en dus is er nog veel werk, maar door de vooruitgang in de voorbije week heb ik er veel vertrouwen in. Ik durf te zeggen dat zij de beste partner is die ik tot nu kon krijgen. Ik behoorde met Mari al tot de top twintig in de wereld en had mijn plaats voor de Olympische Winterspelen bijna zeker vast. Ik heb er dan ook een goed gevoel bij dat het ook met Annika nog zal lukken om de olympische norm te halen. Als alles goed verloopt, zonder blessures, dan is het ondanks de beperkte tijd zeker mogelijk.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier