KTG Houtland start het nieuwe tennisseizoen met in totaal bijna 450 leden

Op de terreinen van KTG Houtland: voorzitter Nicole Devriese en ondervoorzitter Patrick Bostoen
Redactie KW

Goed nieuws voor het Torhoutse KTG Houtland. De vereniging op de terreinen achter het avontuurlijke domein De Warande in de Aartrijkestraat draagt niet alleen het kwaliteitslabel van Jeugdvriendelijke Tennisclub, maar is nu ook erkend als Kids Tennisschool.

En daar zijn voorzitter Nicole Devriese en ondervoorzitter Patrick Bostoen, haar schoonbroer, uiteraard blij om. “We hopen op een uitstekend tennisseizoen.” Naast Nicole en Patrick telt het bestuur van KTG Houtland nog zeven leden: secretaris Wouter Haelewyn, penningmeester Igor Depecker, infrastructuurverantwoordelijke Johan Ostyn, Benoit Declercq, Pieter Van Eygen, Henk Buysschaert en Kevin Van Colen.

“Dat we tot Jeugdvriendelijke Tennisclub én erkende Kids Tennisschool zijn uitgeroepen, bevestigt wat al langer een feit is, met name dat we over een uitstekende jeugdwerking beschikken”, zegt Nicole. “Elk jaar in de zomervakantie organiseren we trouwens een eigen jeugdtornooi. Dit jaar is het gepland van 18 tot en met 26 augustus. Het is een cliché, maar het klopt: investeren in de jeugd, is investeren in de toekomst. Van onze 25 ploegen die interclub spelen, zijn er 13 jeugdploegen en 12 volwassenenteams.”

“We pakken traditioneel ook met ons Open Tornooi uit, dit keer van 9 tot en met 22 juli”, pikt Patrick in. “Dat tornooi wordt zoals gewoonlijk geleid door Evelyne Desimpel, bijgestaan door Nicole. Dan is het op onze tennisvelden achter De Warande een drukte vanjewelste. Evelyne en Nicole overnachten in die periode bij manier van spreken in het clubhuis.”

“Dat gloednieuwe clubhuis is een van onze allerbeste realisaties van de laatste jaren”, vindt Nicole. “We hebben er diep voor in de geldbeugel moeten tasten, maar het loont. Het werd in maart 2016 geopend, maar is nog niet helemaal afgewerkt, al ondervinden de gebruikers daar geen hinder van. We moeten nog kijken voor de ventilatie, plus de elektriciteitsvoorzieningen op punt zetten. Voorheen stond hier een voor sommige zo vertrouwde, maar compleet versleten houten chalet uit de jaren stilletjes. Die wekte bij de oudere leden nostalgische gevoelens op, maar was niet meer aangepast aan de huidige tijd. In het nieuwe complex hebben we onder een en hetzelfde dak een bar, een keuken, een vergaderlokaal, een berging, kleedkamers, sanitair en douches.”

“We hebben intussen ook het toegangsweggetje vanaf de Aartrijkestraat enigszins opgelapt door de oneffenheden met grind op te vullen”, aldus Patrick. “Die weg van Parochiale Werken moet ons de mogelijkheid blijven bieden om onze speelvelden en het clubhuis te bereiken. Het is een kwestie van erfdienstbaarheid.”

KTG Houtland, opgericht in 1959, telt momenteel bijna 450 leden, wat meer dan respectabel is. “De opening van het tennisseizoen heeft wat vertraging opgelopen door de natte weersomstandigheden”, aldus Patrick Bostoen. “We beschikken enkel over buitenvelden en konden dus niet anders dan de start als gevolg van de vele regen voor ons uitschuiven. Maar nu zijn we met volle kracht van wal gestoken. Heel graag zouden we ook met padel willen starten een mix van tennis en squash maar daar hebben we momenteel de centen en de ruimte niet voor. En dus kijken we daarvoor in de richting van de stad en stedelijke sportdienst. Misschien kan er een padelaccommodatie op het stedelijk sportstadion gerealiseerd worden? Wij investeren het clubgeld nu liever in het verbeteren van het materiaal op onze terreinen en in het verder in orde brengen van ons clubhuis.”

“Elke seizoensstart is een mooi moment. Je ontmoet de leden weer en je hoopt op een heerlijke tenniszomer”, besluit Nicole.