Kristof Dewilde en Liesbeth Vandevelde primus in Hulste

Het podium van de jeugdwedstrijd over 1 km met winnaar Rune Belaen, Emiel Stragier en Chesney Vanhautteghem. Axelle Dheedene en Ines Coudron waren de sterkste bij de meisjes. (Foto LLH)
Redactie KW

Voor de zevende Kapelle Run in Hulste kwamen 103 sportievelingen opdagen voor de hoofdwedstrijden.

Al na één van vier ronden werd duidelijk dat de 10,8 km bij de heren een kolfje naar de hand van Harelbekenaar Kristof Dewilde zou worden. Hij domineerde het gebeuren van begin tot einde en won met ruime voorsprong in een tijd van 35’55. Thomas Callewaert won de strijd voor de tweede plaats op in 37’17. Frederic Voet vervolledigde even later het podium in 37’48.

Bij de dames was niemand opgewassen tegen het meesterschap van de Liesbeth Vandevelde uit Rumbeke. Ze legde de 5,4 km af in 20’53. Isabel Vermeulen werd op ruim anderhalve minuut (22’27) tweede. Sylvie Christiaens werd knap derde in 37’48.

Op de jeugdwedstrijd over 2,7 km was het Jordy Pennynck uit Harelbeke die aan het langste eind trok in 9’38. Gaulthier Vandevijvere werd 14 seconden later tweede. Timon Vanhoeymissen werd derde in 9’55.

De Harelbeekse Charlotte Pennynck was de beste bij de meisjes. Met een tijd van 10’39 was ze vijf seconden sneller dan Noa Lagaeysse. Tilly Creupelandt werd derde.

(ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier