Kris Coddens trekt als favoriet naar het BK Cross Triatlon

Redactie KW

Morgennamiddag is La Gileppe Trophy in Luik het Belgisch kampioenschap Cross Triatlon. Torhoutenaar Kris Coddens is torenhoog favoriet om zijn nationale titel te verlengen en zet vooral in op het WK van volgende week.

Zaterdagmiddag is Luik het decor van de derde editie van het BK Cross Triatlon. De vorige edities vonden in De Haan plaats en werden telkens door de Torhoutse leerkracht Kris Coddens gewonnen. “De favorietenrol is dan ook een beetje logisch”, beaamt Kris, die in juni ook al Europees kampioen Cross Triatlon werd in Sardinië. “Ik won de voorbije BK’s – waarvan het tweede weliswaar zonder zwemmen, vanwege de wilde zee – en dit jaar werd ik nog door geen enkele Belg geklopt. Ik heb nu ook niet speciaal gerust, maar leg de focus op het WK van volgende week.”

“Op het WK-podium durven mikken”

De triatleet kende een sterke eerste zomermaand, waarin hij het podium haalde in tal van Europese topwedstrijden. Daarna besloot hij nog drie weken keihard te trainen in functie van de kampioenschappen. Het WK in het Duitse Zittau volgende week is daarbij het hoofddoel. “Ik verwacht mij aan een sterk deelnemersveld, maar haal ook wel hoop uit mijn goede prestaties in juli. Vorig jaar werd ik vierde, dus nu moet ik op het podium durven mikken. Dat zal absoluut niet makkelijk worden, zo realistisch ben ik wel.”

Intussen wil Kris ook voldoende tijd maken voor zijn familie. “Na het BK van morgen trekken we meteen door naar Duitsland om het WK te combineren met een reisje”, vertelt hij. “Na volgende week mag de riem er dan even af, zodat ik ‘schade kan inhalen’ met het gezin. Voorlopig stond deze zomer nogal vaak in functie van mij.”

(AD – Foto TNatura Events)

Lees hierover ook in De Weekbode Torhout van donderdag 14 augustus