Kris Coddens pakt zesde plaats op WK cross triatlon

Redactie KW

De Torhoutenaar droomde stiekem van het podium in het Duitse Zittau, maar moest zich net als vorig jaar tevreden stellen met een ereplaats.

Torhoutenaar Kris Coddens kende een fantastische zomer met tal van podiumplaatsen in internationale topwedstrijden. Begin juni kroonde hij zich tot Europees kampioen, vorige week pakte hij met sprekend gemak de nationale titel en zijn volgend doel was het WK cross triatlon van vandaag in het Duitse Zittau. Vorig jaar werd hij vierde op het WK, ditmaal hoopte hij een gooi te doen naar het podium.

Inhaalrace van 43ste tot zesde plaats

Coddens heeft een achtergrond als duatleet en kent dan ook steevast het meeste moeite in het zwemmen. Na de zwemproef kwam hij dan ook pas als 43ste uit het water, 3’54” na de Duitser Christian Otto. In het fietsen kwamen de favorieten voor de titel steeds meer op de voorgrond. De Spanjaard Ruben Ruzafa, die in juli steeds een concurrent van Coddens was, kwam alleen aan de leiding en gaf deze positie nooit meer uit handen. Kris Coddens zelf had zich intussen opgewerkt tot de achtste positie.

De loopproef bleek voor de Torhoutse leerkracht echter niet meer voldoende om de kloof op de podiumposities te dichten. Kris Coddens finishte uiteindelijk als zesde, op 4’55” van wereldkampioen Ruzafa. De tweede plaats was voor de Amerikaan Josiah Middaug, op 55′ van de winnaar, Nieuw-Zeelander Braden Currie werd op 2’37” derde.

Lorenz Claeys 53ste bij internationaal debuut

Voor de 23-jarige Zedelgemnaar Lorenz Claeys, teamgenoot van Coddens bij het Flemish Triatlon Team, werd het WK in Zittau zijn internationaal debuut. Hij werd vorige week nog Belgisch kampioen in zijn leeftijdscategorie, maar had geen hoge verwachtingen voor het WK. Claeys kwam als 57ste uit het water met een achterstand van 7’27” en finishte uiteindelijk als 52ste op 35’17”.

(AD – Foto TNatura Events)