Kris Coddens derde op EK crossduatlon

29/07/17 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:00

De Torhoutenaar sukkelt echter met een nekhernia en moet afzeggen voor het EK crosstriatlon van zondag.

Kris Coddens derde op EK crossduatlon

Het EK crossduatlon en crosstriatlon heeft plaats in het Roemeense Târgu Mures, gelegen in Transsylvanië. De 36-jarige Kris Coddens, een leerkracht LO uit Torhout, kroonde zich eerder al tot Europees kampioen op beide disciplines. Ook dit keer was zijn ambitie om bij de profs het podium te halen. Vrijdag tijdens het EK crossduatlon slaagde hij daar in. Coddens finishte als derde. "Het eerste gedeelte van de wedstrijd was enorm zwaar", laat hij via de sociale media weten. "De Fransman Brice Daubord ging in het begin flink door. Ik ben daar iets te diep gegaan zodat ik tijdens het fietsen niet meteen de goede benen vond. Daarna is de Rus Pavel Andreev mij nog voorbij gegaan."

Nekhernia

Op die manier werd Coddens derde in 1u34'19" na Andreev (1u33'44") en Daubord (1u32'29"). Kris is tevreden, ook al omdat hij de laatste weken last heeft van een hernia aan zijn nek. "Die zorgt ervoor dat ik mijn rechterarm qua kracht en coördinatie niet goed kan gebruiken. Er moet daar dringend iets aan gedaan worden. Dit zorgt er voor dat ik zondag niet zal starten in de triatlon, die voor mij toch het hoofddoel van het seizoen was. Het waren een paar zware weken, ook mentaal. Uiteindelijk ben ik in mijn wellicht laatste wedstrijd voor dit seizoen toch tevreden met die derde plaats."

(ACR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!