Krachtbaldames Loppem nu al reekswinnaar en misschien kampioen

De krachtbaldames uit Loppem
Redactie KW

Dit seizoen heeft KRB Loppem twee damesteams die uitkomen in de derde afdeling. Zaterdag speelde het team uit poule drie de topwedstrijd tegen eerste achtervolger Lissewege. Het won overtuigend met zware 9-29 cijfers en is zo reekswinnaar. Binnenkort kan het ook algemeen kampioen worden, als het de twee testwedstrijden wint.

Kapitein Eveline Vermeersch: “Bij het begin van de competitie was de titel zeker geen must. Wij maken immers een familiegebeuren van onze krachtbalsport. Terwijl wij onze wedstrijd spelen, vinden onze kinderen elkaar ook naast het terrein. Ook de papa’s en grootouders zijn dan van de partij om ons aan te moedigen. Daardoor groeit de band tussen de speelsters nog meer. Het is natuurlijk leuk om te winnen, maar bedoeling is om iedereen evenveel speelkansen te geven.”

“We hebben nu nog twee wedstrijden in onze poule, maar we kunnen niet meer bijgehaald worden door Lissewege. Na de competitie staan ons nog twee belangrijke wedstrijden te wachten. We spelen dan immers tegen de reekswinnaars van de andere poules. Normaal worden dat Sporting Brugge en Krachtbal Torhout. Daarnaast zitten we ook in de halve finale van de beker van Vlaanderen. We troffen met Temse de gemakkelijkste tegenstander, terwijl Sporting en Torhout tegen elkaar uitkomen. In de competitie verloren we geen enkele keer van Temse, zodat we van onze eigen sterkte uit moeten gaan”, besluit Eveline. Op de foto zie je het damesteam van KRB Loppem, dat reekswinnaar werd in de derde afdeling. We zien vooraan de speelsters Sylvia Van Maele, kapitein Eveline Vermeersch en Inge Vermeersch. In het midden staan Sylvie Schoutteet en Babette Dobbenie, omringd door familie en supporters. (JV- Foto JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier