Krachtbalclub Buffalo’s Sijsele 50 jaar jong

We zien het team van Buffalo's Sijsele met v.l.n.r.: trainer Erik Reybrouck, Bram Willems met zoontje, Jonas Bonte, kapitein Kurt Willems, Marc Dobbelaere en coach Geert Debbaut. Stefaan Devos en Kristof Degrande ontbreken op de foto.
Redactie KW

Na Sint-Michiels is krachtbalclub Buffalo’s Sijsele de op één na oudste club. De vereniging vierde onlangs haar 50-jarig bestaan en de spelers zijn nog altijd even gedreven. Kapitein Kurt Willems is één van de dragende spelers. Hij speelt samen met zijn teamgenoten de thuiswedstrijden op ‘t Veld in Sijsele.

Naast kapitein is Kurt Willems ook voorzitter van Buffalo’s Sijsele. “Onze club werd op 30 augustus 1965 opgericht door Marcel Buysse en oud-minister Daniël Coens, wiens zoon Joachim nu burgemeester is van Damme”, aldus Kurt. “We kenden heel wat mooie momenten. Onze club speelde maar liefst acht keer kampioen. Momenteel gaat het sportief misschien iets minder. We spelen immers in bevordering, waar we een nieuwe ploeg gebouwd hebben. We konden al enkele spelers succesvol inpassen en hebben nog elke week evenveel plezier. De bedoeling is om weer volop de kaart van de jeugd te trekken, maar het is niet altijd even gemakkelijk om op te boksen tegen grotere sporten zoals voetbal en basketbal. Bovendien zijn er ook veel krachtbalclubs in de buurt, maar toch blijven we volharden.”

“We spelen dus in bevordering en voor ons is dat een uitermate mooie reeks. De verplaatsingen zijn dichtbij en enkel Beitem is voor ons meer dan een maatje te groot, aangezien er daar enkele spelers van de eerste klasse aan het uitbollen zijn. De derby’s tegen Moerdamme en Maldegem-Donk zijn altijd speciaal.”

Sijsele staat momenteel op een knappe zesde plaats. “Hoewel onze club niet te veel aangesloten spelers telt, trainen we nog elke week even gedreven. We zijn een hechte groep vrienden die er wekelijks voor gaan. Gelukkig kunnen we blijven bestaan, want zonder de kleinere clubs kan het krachtbal ook niet leven. Stel je voor dat je wekelijks tegen dezelfde ploegen moet spelen. Ik speel intussen ook al meer dan 30 jaar en ben nog altijd even zot van het spelletje. Wie zich bij ons wil aansluiten, is altijd welkom. We zullen nieuwe leden met open armen ontvangen”, besluit Kurt. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier